E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da atak bekleniyor---

VOB'da atak bekleniyor

VOB'da atak bekleniyor
13 Haziran 2012 - 09:07 borsagundem.com

Her ne kadar 70.000 seviyesine geldikçe satış baskısı artıyor olsa da bugün 70.500 seviyelerine yönelmeyi beklemekteyiz

Dün Fitch'in 18 ispanyol bankasının notunu indirmesi ( emlak sektörüne ilişkin sorunlu kredi portföylerinden) piyasalarda kısmen (faiz ve euro üzerinde ) etki yaratsa da ispanyol tahvil faizleri 1999'dan bu yana en yüksek seviyeye çıksa da, piayasalarda en ufak bir rahatlatıcı haber geldiğinde günlük ralli hemen başlıyor. Chicago FED başkanı Evans'ın daha fazla teşviği destekleyeceğini ve "operation twist"in süresinin uzaması içinde destek vereceğini açıklaması FED'den 20 hazirandaki toplantısında parasal genişleme yönünde adım atacağını bekleyenlerin sayısının artmasına piyasaların olumlu kalmasına neden olurken, Altın fiyatlarının yeniden 1600 sınırının üstüne taşınmasına imkan verdi.
Yurtiçine baktığımızda ise petrol fiyatlarının seyri bizim ayrışmamıza neden olurken, OPEC'ten gelebilcek kota arttırımı bu ayrışmanın hızını daha da arttırabilir. Borsa İstanbul her ne kadar teknik dirençlerden bir şekilde satışlarla karşılaşsa da başta Bankacılık ve Otomotiv sektörü olmak üzere gerçekleştirilen alımlar ekonominin toparlanmasının işaretleri olarak alğılanmakta.
Piyasaların bugün gündeminde Fransa TÜFE, Almanya TÜFE, Sanayi üretim verileri, ABD tarafında ise Mortgage Başvuruları, ÜFE ve Perakende satışlar dataları bulunacak.
68,500 stop-loss ve destek seviyesi olmak üzere 70.500 çalışmaları devam ediyor. Her ne kadar 70.000 seviyesine geldikçe satış baskısı artıyor olsa da bugün 70,500 seviyelerine yönelmeyi beklemekteyiz. Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)