E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da beklentiler---

VOB'da beklentiler

VOB'da beklentiler
08 Mart 2011 - 13:26 borsagundem.com

Vob'da 73 bin 500 desteğinin geçilmesi durumunda 75-76 bin bölgesinin önünün açılacağı gözlemleniyor


Geçen haftanın yarısından itibaren toparlayan piyasalar bu haftanın açılış gününde son 3 iş günüdür devam eden hızlı alımların bir miktar realizasyonunu gerçekleştirdi. Yinede öğleden sonra gelen seans içi tepki alımları bugün için yukarı yönde daha rahat bir seans geçireceğimiz anlamı taşımakta. Hafta başındaki raporumuzda IMKB100 için belirlediğimiz 62,500 kısa vadeli toparlanmadaki hedef seviyemiz, 200 günlük HO seviye dirençlerinde zayıflayarak sonlanmasını düşünmekteyiz. Bu seviye üstü bölgeler yeni short pozisyon açacak yatırımcılar için uygun olabilir. Yinede piyasanın bu seviyelere gelip ekonomik gelişmeleri de o günkü şartlara göre yeniden analiz etmek gerekir.

Dün Vob endeks 30 kontratlarında 71,500 gün içi dipleri test edildikten sonra yukarı yöndeki çıkışın 73,500 ara desteklerinde bir miktar soluklanacağı, geçilmesi durumunda ise 75-76bin bölgesinin önünün açılacağını gözlemlemekteyiz. Bugün yurtiçinde sanayi üretimi Ocak verileri açıklanırken yurtdışında ise Almanya’da fabrika siparişleri verisi, Fransadaki ticaret dengesiyle birlikte Abd tarafında ise zincir mağaza satışları verileri takip edilecek.
BURAK GERÇEK
SANKO MENKUL DEĞERLER A.Ş. YURTDIŞI PİYASALARI MÜDÜR YRD.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)