E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da düşüş bekleniyor---

VOB'da düşüş bekleniyor

VOB'da düşüş bekleniyor
12 Haziran 2012 - 08:47 borsagundem.com

70.500 seviyesini test edip rahatladık, şimdi ise 68.500'ü destek ve stop-loss olarak kullanma zamanı

Önce Krugman; Bu parayla %24 seviyesine çıkan işsizlik azaltılamaz, dolayısıyla resesyonun önüne geçemezsin dedi. ispanya konut ekonomisi olduğundan konut fiyatlarında 3 yıldır gerileme olmasından, batık kredilerin %9'lara ulaşmasından 100 milyar euro ile bu bankaların kurtulmayacağı da ortada zaten kötü banka fikrinden vazgeçtiler. Aslında kötü banka modeli ile ne kadar ihtiyaçları olduğunu görebileceklerdi ama şu anda bu rakamın duyulması istenmedi gibi.
Ardından Stiglitz; bu bir tam kurtarma değil, İspanyol hükümeti İspanyol bankalarını kurtarıyor, İspanyol bankaları İspanyol hükümetini kurtarıyor, yardım ettiğin kurumdam bir süre sonra sen yardım istemek zorunda kalacaksın, diyerek Voodoo Ekonomisi işte böyle bir şey dedi. Çünkü büyüme hedefi olmadan, işsizlik azaltılamadan gerçekleşebilecek olan kemerleri sık, büyümeyi düşür, bir yandan da borçların artsın hikayesine dönmekte.
AB'de zaten Almanya'nın borçlarını ödesinler yaklaşımı nedeniyle hiç temele inmiyor. 100 milyarlık kaynağın ESM tarafından kullandırılması İspanyol tahvillerine yatırımda bulunan tahvil sahiplerinin öncelikli alıcı konumunu kaybetmesine neden olacağından CDS'ler yükseliyor, faizler artıyor, para henüz gelmeden faizlerdeki yükseliş gelecek paranın sınırlı olacak etkisini daha da sınırlıyor. Etkileşim burda da devreye giriyor ve gözardı edilen İtalya için soru işaretleri artıyor
70,500 seviyesini test edip rahatladık, şimdi ise 68,500'ü destek ve stop-loss olarak kullanma zamanı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)