E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da düşüş bekleniyor---

VOB'da düşüş bekleniyor

VOB'da düşüş bekleniyor
16 Nisan 2012 - 09:04 borsagundem.com

Kısa vadeli göstergelerin yukarı trend demesine karşın orta vadelerin satışları teknikte baskın göründü

Hafta içinde kırsal bankaların munzam karşılıklarını indiren fakat büyük banklara dokunmayan Çin merkez bankası bu hafta sonu da munzam karşılıklarına dokunmadı ama yuan’ın referans döviz sepetine karşı dalgalanma bandını günlük %0,5’den %1’e çıkardı. Bu da Çin’in sert değil yumuşak bir yavaşlama sürecinde olduğunu gösterdi.
Bu hafta ise Perşembe günü İspanya’nın 2 ve 10 yıllık ihaleleri var, Pazar günü ise Fransa’da başkanlık seçimlerinin ilk turu var. Bu arada The Telegrah gazetesi ECB’nin Almanya’nın derin muhalefetine karşın çok yüksek boyutlarda bir DİBS alım programı açıklayacağı yönündeki
haberlerde dikkat etmek lazım. ABD tarafında ise Mart perakende satışlar ve Sanayii üretimi verisine odaklanacağız. 
Yurtiçinde ise Çarşamba günü PPK toplantısında gösterge faiz ve munzam karşılıklarında bir indirim beklentisi yok. Ama faiz koridorunda yeni bir daraltma eğilimi var. Bu da kur-faiz-IMKB üçgeninde volatilitenin artmasına imkan verir. Bugün açıklanacak olan İşsizlik ve Mart bütçe dengesi ise kısmen etkili olacaktır.
Nisan Endesk kontrat beklediğimiz gibi kendini 75,000 seviyesine atamayınca 73,500’den satışların hızlı gelmesini engelleyemedi. Kısa vadeli göstergelerin yukarı trend demesine karşın orta vadelerin satışları teknikte baskın göründü. 74,5 pivot bölgesi aşılmadan yükseliş bandından
bahsetmek etmek yerine 71,750- 72,000 ana destek noktalarına dikkat çekmek istemekteyiz. Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)