E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da düşüş bekleniyor---

VOB'da düşüş bekleniyor

VOB'da düşüş bekleniyor
04 Mayıs 2012 - 09:03 borsagundem.com

Endeks kontratın güne 200-300 puan düşüşle başlamasını beklemekteyiz

Draghi aşagı yönlü riskler devam ediyor, LTRO'nun yok olacağını söylemek için erken ,Kredi tedariğinin LTRO öncesine göre daha iyi fakat sonuçların görülmeden yeni bir LTRO beklemeyin gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz ve “çıkış stratejisi”nden söz etmek için erken olduğunu tekrarlayınca faiz ve LTRO aksiyonuna yönelik sinyal alamayan piyasalar mutsuzlaştı. Draghi, finansal piyasalara sabit faizle değişik vadelerde sağlanan fonlama operasyonlarının bitimine yönelik kararın ise Haziran toplantısında verileceğini belirtti, fakat Büyümenin odaklarının ortasında olduğunu söyleyerek umutlu bir açık kapı da bıraktı.
Euro için faiz indirilmeden hem ECB’nin hem de LTRO’nun Euro değer kaybetmeden çıkış stratejisi daha çok beklenir gibi.
ABD tarafında ise Paskalya’dan dolayı ADP düşük gelince bugünkü Nisan tarım dışı ( 170k beklenmekte) biraz daha önemli hale geldi. Hele ki ISM İmalat beklenti üzerinde ISM Hizmet’in de beklenti altında kaldığı bir ortamda.
Bize ise TÜFE %11.1 ile pick yaparken, 2008den buyana en yüksek değere ulaştı. Çekirdekte H ve I göstergeleri Marttaki %8.3 ve %7.9 seviyelerinden, Nisan’da %8.6 ve %8.2 ‘ye yükseldi. Demekki çekirdek tepe seviyeye ulaşmamış demek ki enflasyonist baskıya karşın TCMB’nin TL’nin güçlenmesine halen ihtiyacı devam ediyor. Mayıs’ta işlenmemiş gıda fiyatlarındaki baz etkisinin ortadan kalkması ile TÜFE tek haneli rakama inecek ama Haziran’da bu düşüşün bir kısmı geri alınacak.
Avrupada seçim dolu hafta sonuna giriyoruz, Fransa Hollande tamam gibi de Yunanistan çok karışık bu sonuçlara yansır yeniden seçim olursa hükümet istikrarlı çalışıyor derler bakarsınız Yunanistanın görünümü bize geçer bile.
Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)