E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da neler bekleniyor?---

VOB'da neler bekleniyor?

VOB'da neler bekleniyor?
07 Mayıs 2012 - 09:16 borsagundem.com

70.000 seviyesinden tutunma çabasındaki Haziran Kontratın güç kazanabilmesi için 71.000 direncinin kırılması gerekiyor

Merakla beklenen Fransa ve Yunanistan seçimleri tamamlandı. Müstakbel başkan dediğimiz Hollande seçimleri kazandı. Hollande enflasyonu değil büyüme’yi düşünüyor. ECB’de hala enflasyondan korkuyor. Bu durumda euronun satış yemesi kaçınılmaz. Satış sonrası parasal genişleme beklentilerinin devam etmesi ise destek olacak. ECB’de Merkel ile Hollande arasında ara yolu bulmak için ki - Euro zone’da işsizlik 15 yıllık zirvede – 28-29 hazirandaki AB zirvesi öncesinde bu ay sonu yada Haziran başında büyüme ve işsizlik konulu gündem dışı bir toplantı yapacaklarını açıklamak zorunda kaldı.
Yunanistan ise karmakarışık. Ekonomik çöküşler sonrasındaki seçimlerde aşırılarının oylarında görülene sıçrama burada da tekerrür etti. Aşırı sağcı 'Altın Şafak' partisi ilk kez parlamentoya girdi. Sandıktan ikinci çıkan “ sol ittifak” ise IMF ve Avrupa Birliğinin kemer sıkma politikalarına karşı. Bir koalisyon çıkacak ama nasıl çıkacak ? ne kadar devam eder ? Piyasaları çok hareketli bir dönem bekliyor.
70.000 seviyesinden tutunma çabasındaki Haziran Kontratın güç kazanabilmesi için 71.000 direncinin kırılması gerekiyor. Bu seviyeden long pozisyona geçilmesinin daha uygun olduğunu düşünmekteyiz. Fakat 71.500 72.000 dirençlerinin güçlü olduğunuda hatırlatmak isteriz. 70.000 ise kesinlikle stop-loss seviyesidir.
Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)