E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da patlama yaşanabilir!---

VOB'da patlama yaşanabilir!

VOB'da patlama yaşanabilir!
26 Ocak 2011 - 09:52 borsagundem.com

VOB'da son dönemlerdeki yükselen hareketin sınırlayıcısı olan trend çizgisi 8020 civarından geçiyor. Sıkışma ciddi boyutlara ulaştı

VOB Endeks 30 kontratı, saatlik ve daha kısa süreli grafiklerde son 3-4 gündür 7940-8050 arasında sıkışmış durumda. 5 Dakikalık grafikte, aşağıdaki trend çizgisi altı ay geriye kadar gidiyor pek çok yerde destek/direnç olarak çalışmış bugünlerde destek, aşağı yönde kırılması sorun yaratır. Son dönemlerdeki yükselen hareketin sınırlayıcısı olan trend çizgisi ise 8020 civarından geçiyor. Sıkışma ciddi boyutlara ulaştı, VOB’da birkaç günü aşan dar aralıkta işlemlerin sonunda mutlaka patlama yönünde hareketler ortaya çıkar. 8020-7940 aşağıdaki grafikte dikkat etmemiz gereken seviyeler.


Saatlik grafikteki daralan üçgen dikkat çekici, karar anına doğru gidiyoruz, kırılma tarafına pozisyon almak gerekir. Saatlik grafikte de 7960-8015 önemli, bir önceki grafikle neredeyse aynı.

Saatlik grafikte 5 saatlik RSI göstergesine destek direnç uyguladık. Bu analizde prensip olarak şunlara dikkat etmek gerekiyor: RSI’daki tepeler ile fiyatlardaki tepeler eşleşmeli en az üç noktaya ise temas etmiş olmalı. Grafikte bu koşulları gösteren bir yapı mevcut, fiyatlar ve RSI trendi birbirine paralel, yukarı hareketin gerçekleşmesi için RSI(5) de yukarı bir dönüş ve devamında 58 seviyesinin aşılması gerekiyor, takip listemizde ilk sırada.


RSI(5) göstergesinin uzun dönemli görünümünü aşağı aldık, uzun dönemli trend çizgisi, yukarıdaki analizimize paralel bir görüntü arz ediyor, 58in kırılması yukarı

Hareketi hızlandırabilir. 21 Ocak’tan bu yana RSI(5) diplerinin yükselirken, fiyatların düşmesi bir uyumsuzluk, sert hareket beklentimizi destekliyor.

Sonuç: VOB 8600 seviyesinden itibaren 7880lere kadar geriledi, önümüzdeki günlerde bu düşüşün bir kısmını geri almaya çalışabilir. Bu çabalar, bankalara daha fazla satıcının gelmesi ile sonuçlanırsa endeks kontratlarındaki düşüşler derinleşir.  Stopları yakınlarda tutalım ve/veya endeks kontratları yerine varantlarda pozisyon alalım.
Salim Kasap - Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)