E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da pozisyon açılabilecek seviyeler---

VOB'da pozisyon açılabilecek seviyeler

VOB'da pozisyon açılabilecek seviyeler
10 Mart 2011 - 10:10 borsagundem.com

Uzmanlar VOB'da kısa ve uzun pozisyon açmak isteyen yatırımcılara şu önerilerde bulunuyorlar


Son birkaç gündür diplerden bu yana yaşanan tepki hareketinin beklentilerimiz dahilinde IMKB100’deki hedef seviyemiz olan 62,500’e dün kapanış itibari ile ulaşması son dalga yükselişinin bir nebze bu seviyelerde soluklanmasını beklemekteyiz. Bu aşamadan sonra özellikle vob endeks 30 kontratlarında long pozisyon almak veya taşımak 70-74bin aralığından açılan long pozisyonlara göre daha fazla risk taşırken yinede Vob tarafında daha henüz 200 günlük HO dirençlerine ulaşılmadığından yukarı yönlü potansiyel azalarak devam etmekte. Risk iştahı yüksek olan yatırımcılar ve ya kısa vadeli trade eden yatırımcılar için 200 günlük HO dirençlerine kadar uzun pozisyon denemeleri yapmak hala mantıklı gözükmekle birlikte, bu denemelerin hali hazırdaki son hızlı çıkıştaki dalganın realizasyonların ardından yeni pozisyon almaları daha mantıklı olacaktı. Daha konservatif yatırımcıların ise 75-76bin bölgesindeki seviyeleri büyük resimdeki trende baktığımızda kısa-orta vadeli düşüş eğiliminde olduğumuzdan dolayı kısa yönlü pozisyon açılımı için uygun bölgeler olarak görmekteyiz.
Yurtdışında Dow 12,400 seviyesini yukarı geçemediği sürece ve hali hazırda görünümün S&P500 tarafında daha kötü olmasıyla birlikte özellikle 1300 ve 1292 seviyelerinin aşağı geçilmesi ABD piyasalarında satışları hızlandıracaktır. Abd tarafında son birkaç gündür iyi gelen dataların yukarı yönlü fiyatlanmıyor olması ve satış fırsatı olarak değerlendirilmesi bugün gelecek dış ticaret açığı ve haftalık işsizlik başvurularıyla birlikte yarınki perakende satışlar, tüketici güveni ve iş stokları dataları da bu açıdan değerlendirmede piyasanın vereceği reaksiyonu takip edilecek.
BURAK GERÇEK
SANKO MENKUL DEĞERLER A.Ş. YURTDIŞI PİYASALARI MÜDÜR YRD.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)