E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da satış bekleniyor---

VOB'da satış bekleniyor

VOB'da satış bekleniyor
26 Nisan 2012 - 08:52 borsagundem.com

Satış baskısının artması 72.,500 seviyesininden satışlarla karşılaşmamıza neden olmaya devam etmedir

72,500 güçlenmeye devam ediyor.
FED iki günlük toplantısının ardından QE3’ün yine ve daima masada olduğunu gerektiğinde daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu yenilerken, ülke ekonomisinin ihtiyaç duyması halinde Fed’in yeni bir tur parasal genişlemeye giderek borçlanma maliyetlerini aşağı çekme olasılığına açık kapı bıraktı. Fakat üçüncü tur parasal genişlemenin gerekip gerekmediği konusunda bir görüş bildirmedi.
Bugünün gündeminde ise TCMB’nin 2.enflasyon raporu var. Saaat 10’da açıklanacak raporda geçen ayki enerji zamlarından sonra enflasyon beklentisinde 50 puanlık revizyon beklentisi, Başkan Başcının TÜFE’yi revize etmek yerine daha sıkı parasal tedbirler alabileceğine yönelik IMF toplantılarında yaptığı konuşma sonrası azaldı. Diğer taraftan ise ek parasal sıkılaştırma tedbirli beklentisi nedeniyle Londra kaynaklı satışlarda görüldü ve bu da dolar/TL kurunun 50 günlük ağırlıklı ortalamasının bile altına sarkmasına neden oldu. Bu aynı zamanda döviz sepetinin de 2,07’nin altına gerilemesine neden oldu. Daha önce belirtiğimiz gibi istisnai gün sayısının artması anlamına gelen bu beklenti IMKB’yi olumsuz etkiler, fonlama maliyetinin artması Bankacılık sektörünü etkiler, Bankacılık IMKB’yi etkiler.
Nisan Endeks kontratın vade sonuna yaklaşılması ile birlikte satış baskısının artması 72,500 seviyesininden satışlarla karşılaşmamıza neden olmaya devam etmedir. Her ne kadar 71,200 desteğinin çalıştığını görmüş olsak da 71,850 ara destek seviyesinde short pozisyonların artığı da dikkat çekicidir. Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)