E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da stop-loss seviyeleri---

VOB'da stop-loss seviyeleri

VOB'da stop-loss seviyeleri
03 Ocak 2011 - 12:19 borsagundem.com

Analistler uzun pozisyonlarda 8050 seviyesinin stop loss olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyor

Endeks 30 vadeli kontratı haftalık grafiğinde, Temmuz 2009’dan bu yana şekillenen paralel trend kanalından bahsedebiliriz. Kanalda tepeler ve dipler yükseliyor, Ekim 2010’da kanalın üst bandı kırılmıştı, tekrar kanalın içine girildiğinde ise alt banda kadar ara vermeden indik. Trendi, %2,75 kadar ihlal ettikten sonra tekrar şimdilik düzeltme olarak niteleyeceğimiz yükselişe başladık.

Yükseliş, 10 ve 20 haftalık ortalamalara ulaşamadı, ortalamaların eğimi ise negatif. 8200-8500 bölgesi aşılamazsa düşüş trendine geri dönebiliriz.


Kısa vadeli haftalık ortalamalar ve fiyatları üstteki grafikte gösterdik. Günlük grafikte kanal destek ve dirençlerini ise aşağıdaki grafikte inceleyebiliriz. Günlükte, 10-20 gün ortalamalarının üzerinde çok fazla kalıcı olamıyoruz, haftanın son gününde satıcıların gücü , endeks kontratını 10 ve günlük ortalamalarının altına itti. Bu hafta DJI vadeli kontratları pozitif başladı, EURO’daki düşüşten etkilenmezsek günlük 10-20 ortalamaların üstüne çıkarız.

Günlük grafikte geçtiğimiz haftanın neredeyse yatay geçtiğini görüyoruz. Hafta boyunca 8300 bölgesi aşılmaya çalışıldı, 8050-8150 bölgesi ise destek olarak çalıştı. Buradan alınan uzun pozisyonlarda 8050 stop loss olarak kabule edilmeli.
Salim Kasap Turkish Yatırım Strateji Müdürü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)