E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da yeni kontrat---

VOB'da yeni kontrat

VOB'da yeni kontrat
09 Eylül 2011 - 08:24 borsagundem.com

'VOB-Baz Yük Elektrik' sözleşmesi 26 Eylül'de başlıyor

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası´nda “VOB-Baz Yük Elektrik” Vadeli işlem Sözleşmesi 26 Eylül 2011 Tarihinde işleme açılacak.
VOB´dan konu ile ilgili yayınlanan duyuruda, Türkiye elektrik piyasasında yasanan piyasalasma gelismelerine paralel olarak ortaya çıkan fiyat riski yönetimi ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla elektrik vadeli islem sözlesmelerinin isleme açıldığı belirtildi.
Türkiye Elektrik İletim Anonim Sirketi (TEŞAS) bünyesinde olusan saatlik fiyatların aylık ortalamasına yönelik olarak islem görecek VOB -Baz Yük Elektrik Vadeli İslem Sözlesmesinin isleme açılmasıyla gelecekte olusacak elektrik fiyatlarının bugünden alınıp/satılabilmesi, Elektrik fiyatlarına iliskin risk yönetimi, Gelecege iliskin beklentilerin elektrik fiyatlarına yansıması, Elektrik
fiyatlarının tüm yatırımcıların ulasımına açık finansal bilgi niteligine ulasması mümkün olacak.
Baz yük elektrik vadeli islem sözlesmesi, ilgili vade ayına ait günlerin tamamındaki tüm saatlerde olusan fiyatları kapsayacak. Baz yük elektrik vadeli islem sözlesmesi ile ülkemizde ilk defa yatırımcıların elektrik fiyatları üzerine islem yapabilmesi mümkün olacak. Aynı zamanda bu sözlesmelerin isleme açılmasıyla enerji sektörü elektrik fiyatlarından kaynaklanan risklerini yönetebilecegi için bu alanda yatırımların artmasına katkı saglanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)