E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da yükseliş bekleniyor---

VOB'da yükseliş bekleniyor

VOB'da yükseliş bekleniyor
24 Mayıs 2012 - 08:46 borsagundem.com

Endeks kontratta bugün 66.500 seviyesinin test edilmesini beklemekteyiz

AB Liderler Zirvesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile İtalya Başbakanı Monti'nin büyümeye yönelik politikalarda anlaştığına yönelik haber piyasaları ipten aldı. Zirveden başka ne mi çıktı? Merkel ortak eurobond konusunda daha fazla ekonomik işbirliği gerektiğini ifade ederek ortak eurobond'da ben yok dedi, Büyüme ve kemer sıkmanın bir paranın iki yüzü olduğunu keşfettiler, Yunanistan'a euro'da kal kal dediler, Avrupa yatırım bankasının sermayesini artırmak istiyorlar ama paranın nereden geleceğine ilişkin ayrıntı yok.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın süpriz çıkış yaparak gelecek PPK'da TL munzamın dövizde tutulan oranını artırabiliriz açıklaması (TL munzamın dövizde tutma oranını Ekim ayında % 20'den % 40'a çıkarmıştı.) hem bankaların kalıcı TL likiditelerinin artmasına, faizlerin üzerindeki baskının azalmasına, TL fonlama maliyeti, döviz fonlama maliyetinden yüksek olduğundan kısmi maliyetler düşecek, karlılığa destek olacak, hem de Merkez Bankasının dolar rezervinin artmasına olanak sağlayacak.
Bugüne baktığımızda Çin’de Mayıs ayı satın alma yöneticileri PMI endeksi Nisan’da 49.3′den, bu ay 48.7′ye düştü. İmalattaki düşüş, Çin Başbakanı Wen Jiabao’nun büyümeyi destekleme hamlelerini hızlandırabilir, Almanya`nın Mayıs ayı IFO güven endeksi ve ilk çeyrek nihai büyüme verileri, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verileri ile Nisan ayı dayanıklı mal siparişleri, Yurtiçinde ise Mayıs ayı kapasite kullanım oranı verileri takip edilecektir.
66.000'in hemen altında kapatan Haziran Endeks kontratta bugün 66,500 seviyesinin test edilmesini beklemekteyiz. Bu seviye güçlendiği takdirde 67,250 seviyesi dikkat çekecektir. 66.000 altında ise 65,500 ve 65.000 seviyeleri bulunmakta. Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)