E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisVODAFONE, BORUSAN TELEKOM'U ALIYOR---

VODAFONE, BORUSAN TELEKOM'U ALIYOR

VODAFONE, BORUSAN TELEKOM'U ALIYOR
23 Aralık 2009 - 10:48 borsagundem.com

6 aydan bu yana süren Vodafone Türkiye-Borusan Telekom flörtü satın almayla noktalanıyor. Vodafone bu alımla kurumsal tarafa yüklenecek

Cep telefonu operatörü Vodafone kurumsal pazardaki rekabet gücünü artırmak için Türkiye'nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Borusan Telekom'u satın alıyor. Borusan Holding bünyesindeki Borusan Telekom, Türkiye'de A tipi lisans alarak fiberoptik altyapı işine en çok para yatıran ilk operatör olmasının yanı sıra kurumsal tarafta büyük ölçekli 250'nin üzerinde şirketin telekom işlerini üstleniyor. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk Telekom'a rakip olarak konumlanan şirket fiberoptik ağ üzerinden internet, ses ve veri taşıma hizmetleri veriyor. Borusan Telekom, Koç.net ve Tellcom'la birlikte alternatif pazarın en büyük üç oyuncusundan biri olarak öne çıkıyor. Öte yandan sektör temsilcileri Vodafone Türkiye'nin satınalma sürecinde pazarın diğer oyuncularından Koç.net'le de gö-rüştüğünü belirtiyor. Edinilen bilgilere göre Vodafone'la Borusan grubu arasında yaklaşık 6 aydır devam eden görüşmeler noktalandı, anlaşma metni taraflar arasında imzada. Yapılan görüşmelerin yüzde 100 hisse alımıyla sonuçlanacağı belirtiliyor. Masada görüşülen diğer alternatifler arasında çoğunluk hissenin alınarak şirketin kontrolü veya yönetimden bazı isimlerle devam gibi stratejik konular olduğu bildiriliyor. Borusan Telekom'un yönetimindeki İshak Antika ve Yılmaz Argüden gibi isimlerin önümüzdeki dönemde de şirkette kalması gündemde. Borusan Telekom 2008 yılının başında Hintli telekom grubu Dhanus ile yaklaşık 70 milyon dolarlık bedel üzerinden el sıkışmış ama Hintli şirketin kriz sebebiyle satın alma işleminden son anda vazgeçmesiyle bu işi dondurmuştu. Borusan grubunun stratejik işler listesinden çıkardığı ve ''satılacak'' şeklinde yaklaştığı Borusan Telekom'un devri için Dubaililerle de masaya oturuldu. Büyük gizlilik içinde yürütülen tüm bu görüşmelerden de bir sonuç çıkmadı. Şimdi İngiliz Vodafone ile sona gelindiği yılbaşından önce satış işlemiyle ilgili duyurunun yapılacağı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)