E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisVODAFONE TÜRK TELEKOM'A RAKİP OLUYOR---

VODAFONE TÜRK TELEKOM'A RAKİP OLUYOR

VODAFONE TÜRK TELEKOM'A RAKİP OLUYOR
29 Aralık 2009 - 11:28 borsagundem.com

Meksa raporunda Vodafone'un Borusan Telekom'u satın almasıyla Türk Telekom için rakip haline gelebileceğini belirtti. Detaylar.

Borusan Yatırım, %15.21 oranında sahip olduğu Borusan Teknolojik Yatırımlar Holding'in sahip olduğu Borusan Telekom'un hisselerinin tamamının satışı için anlaşmaya varıldığını açıkladı. Meksa Araştırma Notu: Söz konusu satışa ilişkin açıklamalar geçtiğimiz hafta itibariyle medyada yer almıştı. Borusan Yatırım satışa konu şirkete dolaylı yoldan iştirak ediyor. Dolayısıyla satış işleminden oluşacak olası kar rakamından dolaylı ve %15'lik pay oranında etkileşim söz konusu.. Diğer yandan satışın bir diğer etkisi Türk telekom açısından ön plana çıkmakta. Vodafone gibi global ölçekli bir şirket tarafından lokal piyasada telekom sektörüne yönelik yapılan yatırımlar uzun vadede Türk Telekom açısından şirketi güçlü bir rakip haline getirebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)