E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiVodafone’un gözü Ortadoğu pazarında---

Vodafone’un gözü Ortadoğu pazarında

Vodafone’un gözü Ortadoğu pazarında
24 Ağustos 2012 - 14:53 borsagundem.com

İngiliz iletişim devi Vodafone’un, Kuveytli Zain şirketi ile Ortadoğu’ya yayılmasını sağlayacak bir anlaşmanın eşiğinde olduğu bildirildi

BORSAGUNDEM.COM
Bloomberg’e bilgi veren konuya yakın kaynaklar, anlaşmanın Suudi Arabistan, Irak ve Bahreyn gibi ülkeleri kapsadığını, Vodafone’un böylece roaming ücretlerini düşürüp cep telefonu satın alma maliyetlerini paylaştırabileceğini kaydettiler. Adını vermeyen kaynaklar, konuyla ilgili anlaşmanın gelecek hafta imzalanabileceğini dile getirdi.
Vodafone, geçen yıl bir dizi Asyalı operatör ile benzer anlaşmalar imzalamış, böylece bölgedeki roaming maliyetlerini azaltarak onlara daha iyi kapsama hizmeti sunmuştu.
Şirketin son hamlesinin, Ortadoğu pazarının hızla gelişmesiyle de ilgili olduğu belirtiliyor. Ortadoğu ve Afrika’ya yönelik akıllı telefon sevkiyatının 2015 itibarıyla 152 milyon birime ulaşması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl bu rakam sadece 36,7 milyondu.
Vodafone hisseleri, yılbaşından bu yana yüzde 2,9 değer kazandı. Kuveyt borsasında işlem gören Zain hisseleri ise, aynı dönemde yüzde 22 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)