E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivVolvo Avrupa'dan kaçıyor ---

Volvo Avrupa'dan kaçıyor

Volvo Avrupa'dan kaçıyor
10 Eylül 2012 - 11:03 borsagundem.com

Güçlü kron ünlü markayı vurdu. İhracat krizini aşmak için 2 yeni adres belirlendi

BORSAGUNDEM.COM
Güçlü İsveç kronu nedeniyle ihracat sorunları yaşayan Volvo’nun, radikal önlemler almayı planladığı bildirildi. Financial Times gazetesinin haberine göre, düşünülen tedbirler arasında ABD’ye ithalatı Çin üzerinden yapmak, hatta ABD’de üretim yapmaya başlamak bulunuyor.
Volvo CEOsu Stefan Jacoby, güçlü kron nedeniyle şirketin BMW, Audi ve Mercedes gibi rakiplerle mücadelede dezavantajlı duruma düştüğünü kaydetti.
FT’ye konuşan Jacoby, “ABD doları üzerinden doğal bir hedge ihtiyacı içindeyiz. Çin’den ihraç etmek buna yanıt verebilir,” dedi. Jacoby, böylesi bir doğal hedge’in Volvo üretiminin yüzde 10-15’ini karşılaması gerektiğini ekledi.
Çinli Geely şirketine ait olan Volvo, ülkede iki otomobil ve bir motor fabrikası açmaya hazırlanıyor. İlk fabrika, gelecek yıl Chengdu’da açılacak. İkinci tesis Daqing’de, motor fabrikası ise Pekin yakınlarındaki Zhangjiakou’da açılacak.
Volvo, geçen yıl 450 bin araç üreterek 125 milyar kron satış geliri elde etti. Eski bir Volkswagen yöneticisi olan Jacoby, Volvo’yu Alman devleriyle rekabet edebilecek bir noktaya getirmek istiyor. Ancak geçen hafta kesinleşen ilk yarı sonuçları, bunun kolay olmayacağını gösterdi. Faaliyet karı yüzde 84 gerileyerek 239 milyon krona inerken, gelirler sadece yüzde 4 artarak 65 milyar krona çıktı.
Şirket, tasarruf tedbirleri çerçevesinde Torslanda tesisindeki geçici işçileri çıkardı, üretimi de düşürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)