E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVucic'ten Wagner krizi açıklaması---

Vucic'ten Wagner krizi açıklaması

Vucic'ten Wagner krizi açıklaması
25 Haziran 2023 - 15:10 borsagundem.com

Sırp lider, "Türkiye'deki darbe girişiminde olduğu gibi Rusya'da da isyanı desteklemeyeceğiz" dedi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ciddi bir devlet olan Sırbistan'ın Türkiye'deki ve herhangi bir ülkedeki darbeyi desteklemediği gibi Rusya'da Wagner grubunun gerçekleştirdiği isyanı da desteklemeyeceğini vurguladı.

Sırbistan'da yayın yapan TV Pink'e demeç veren Vucic, "Sırbistan Cumhuriyeti, ciddi bir devlet olarak, hiçbir ülkede darbeye, yani askeri, silahlı, ordunun kullanıldığı darbeye asla destek vermeyecek. Türkiye'de, Rusya'da desteklemedik, Amerika'da ya da başka bir ülkede de desteklemezdik" dedi.

İktidarın sokaklarda değil seçimlerle değiştiğini kaydeden Vucic, kendisinin ve Belgrad yönetiminin yorumda bulunmak için acele etmediğini ve Kiev ile bazı yabancı siyasetçiler tarafından Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in eylemlerine verilen desteğin düşüncesizce olduğunu belirttiklerini söyledi.

'Putin kararlı açıklaması ve sağlam duruşuyla tüm bunları bizzat durdurdu'

Yabancı güçlerin Wagner isyanında dahli olduğundan hiç şüphe etmediğinin ve bunu yersiz bulduklarının altını çizen Vucic, "Rusya Devlet Başkanı Putin, kararlı açıklaması ve sağlam duruşuyla tüm bunları bizzat durdurdu, başka biri bunu durduramazdı" ifadelerini kullandı.

Vucic, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun da krizin çözüme kavuşmasında katkısı olduğunu ekledi. (Sputnik)

ABD'de 'Wagner' iddiası: İki haftadır biliyorduk!

Wagner, bu günlere nasıl geldi?

Dünya, Wagner'i Kırım'ın ilhakı sırasında tanıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)