E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street 2011'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi---

Wall Street 2011'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi

Wall Street 2011'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi
25 Ekim 2018 - 09:01 borsagundem.com

ABD teknoloji hisselerine gelen satışlar ve ABD-Çin arasındaki ticaret savaşları hisse piyasalarını olumsuz etkiliyor

Asya borsaları, teknoloji hisselerindeki düşüşün ardından küresel piyasalardan yüz milyarlarca doların çekilerek Wall Street'in 2011'den bu yana en sert günlük düşüşünü kaydetmesine neden olmasıyla geriledi.

Hisse senedi yatırımcıları, yüksek hisse senetleri değerlemeleri, şirket bilançolarındaki olası yükseliş, ABD'de daha hızlı faiz artışları ve dünya büyümesine zarar veren Çin-ABD ticaret savaşının devam etmesi konusunda giderek daha endişeli hale geliyorlar. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi bugün yaklaşık yüzde 2 geriledikten sonra bu yıl şimdiye kadar yüzde 18.5'ten fazla düşüş kaydetti. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 3.3 düşüşle altı ayın dip seviyesini gördü. Avustralya borsası bir yıldan uzun sürenin dip seviyesini gördü.

DÖVİZ

Yen Wall Street'teki düşüş ve zayıf Avrupa ve ABD ekonomik verilerinin küresel risk iştahını zedeleyerek yatırımcıları devlet tahvillerinin de aralarında bulunduğu güvenli liman varlıklara yönlendirmesiyle dolar karşısında yükseldi. Piyasa karışıklığı ve ekonomik stres dönemlerinde güvenli liman olarak görülen yen dolar karşısında yüzde 0.2 artışla 112.06'ya yükseldi.
Dolar endeksi ise dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.16 düşüşle 96.26 seviyesinde işlem görüyor.
Euro dün Avrupa'da ekonomik büyümenin hızına ilişkin endişelerle yüzde 0.7 geriledikten sonra bugün hafif toparlanarak 1.1407 dolarda işlem görüyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB) günün ilerleyen saatlerinde para politikası toplantısı düzenleyecek ve yatırımcılar son dönemde büyümedeki yavaşlamanın yanı sıra, İtalya'nın serbest harcama bütçesine ilişkin Brüksel ve Roma arasındaki siyasi gerilimi kabul eden yeni bir yönlendirme arayacaklar.

PETROL

Petrol fiyatları küresel hisse senedi piyasalarındaki satışların baskısı altında kalarak yaklaşık yüzde 1 geriledi. Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 1 düşüşle 75.42 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları siyasi ve ekonomik belirsizliklerin arttığı bir ortamda küresel hisse senedi piyasalarındaki satış baskısının altına olan güvenli liman taleplerini artırmasıyla bu hafta başında gördüğü üç aydan uzun sürenin zirvesine yaklaştı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,237.04 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)