E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street boğaları zirve tanımıyor---

Wall Street boğaları zirve tanımıyor

Wall Street boğaları zirve tanımıyor
20 Haziran 2024 - 15:47 borsagundem.com

ABD borsalarındaki yükseliş tüm hızıyla devam ederken Wall Street’in dev yatırımcıları da Amerikan hisse senetlerine yönelik beklentilerini yükseltti

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in kurumsal yatırımcıları Amerikan borsaları için gün geçtikçe daha iyimser tahminler paylaşıyor.

ViewusGlobal’ın haberine göre yatırım devi Evercore ISI, ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500’ün bu yılın sonuna kadar 6.000 puana ulaşacağını tahmin etti. Varlık yöneticisi gelecek yılın sonuna kadar endeksin 7.000 puan sınırına ulaşacağını öngörüyor.

Goldman Sachs analistleri de S&P 500’ün yıl sonuna kadar 5.700 puanı görebileceğini tahmin etti.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi 18 Haziran’da 5.487 puanla yeni bir rekor kapanışa ulaştı. Amerikan borsalarının üç büyük endeksi de seansı yükselişle bitirdi. Wall Street endeksleri 19 Haziran’da ise köleliğin kaldırılmasının yıldönümü sebebiyle tatildeydi. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri haftanın ilk iki işlem gününde üst üste rekor kapanışlara ulaştı.

Evercore ISI Borsa Stratejisti Julian Emanuel müşterileriyle paylaştığı bir analiz notunda S&P 500’ün bu yılın sonuna kadar 6.000 puana ulaşacağını ve önceki hedef olan 4.750 puanla olan farkı önemli ölçüde yükselteceğini tahmin etti.

 Emanuel’in tahminleri Wall Street’in kurumsal yatırımcıları arasındaki en iyimser beklentiyi işaret ediyor.

Goldman Sachs’ın Hisse Senetleri Stratejisi Başkanı David Kostin de S&P 500 için yıl sonu hedefini 5.200 puandan 5.600 puana yükseltti.

Evercore ve Goldman Sachs gibi kurumsal yatırımcıların borsalara ilişkin beklentilerini yukarı yönde revize etmesi borsalardaki şirketlerin güçlü bilanço raporlarından kaynaklanıyor.

Emanuel, S&P 500'de yer alan şirketlerin net kârlarının sağlam tutması durumunda hisse başına kazançlarının (EPS) bu yıl %8 ve gelecek yıl ise %5 artacağı konusunda iyimserdi.

Baş stratejisti mevcut koşulların ekonomi için ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğunu ancak hisse senetleri için yükseliş eğilimini desteklediğini söyledi. Emanuel hisse senetlerinin bir Goldilocks senaryosundan faydalandığını belirtiyor.

Evercore borsa stratejisti ABD’deki enflasyonun yavaşladığını, ABD Merkez Bankası’nın (FED) politika faiz oranlarını düşürmeye istekli olduğunu ve ekonomik büyüme oranının güçlü bir eğilim gösterdiğini değerlendirdi.

Emanueal borsanın bu üç destek sayesinde istikrarlı bir eğilim göstermeye devam edeceğini ve bir Goldilocks senaryosunun ortaya çıkacağını tahmin ediyor.

Borsa uzmanı piyasalara ilişkin iyimser bakış açısının temel taşlarından biri olarak gösterdiği yapay zeka teknolojilerinin getirdiği üretkenlik artışını da vurguladı.

Emanuel yapay zeka teknolojilerinin tüm işletmeleri ve endüstriyel sanayi sektörünü etkilediğini söyledi. Baş stratejist yapay zekadan kaynaklanan üretkenlik artışı sayesinde hisse senetlerinin yükselen değerlerinin sürdürülebileceği konusunda iyimser bir tavır sergiliyor.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminleri aştı

 

Yapay zeka ‘sloganı’ yatırımcıya yetmiyor

 

Yapay zeka odaklı hisse senetleri ekonomi yavaşlasa da değerini koruyacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 20 Haziran 2024 17:29

    İhlas gurubunu şirket diye borsaya sokanın aklını seveyim.Şirketlerin hepsini toplasan 10 tl lik değeri yok.Bunlar ile WC ye bile gidilmez.