E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Wall Street daha istihdam kesintisi görmedi"---

"Wall Street daha istihdam kesintisi görmedi"

Wall Street daha istihdam kesintisi görmedi
26 Temmuz 2013 - 14:04 borsagundem.com

Amerikalı bankacılık analisti Meredith Whitney, Wall Street'teki en büyük istihdam kesintilerinin hâlen yapılmadığını söyledi

Bankacılık analisti ve Meredith Whitney Advisory Group LLC'nin kurucusu Meredith Whitney, Wall Street şirketlerinin hisse getirilerini (ROE) desteklemek ve hissedarları tatmin etmek için daha fazla istihdam kesintisi yapması gerektiğini dile getirdi.
"En sert istihdam kesintilerinin yolda" olduğunu söyleyen Whitney, Bloomberg televizyonunda katıldığı konuşmasında "Bu eğlenceli bir şey değil, sancılı. Ancak ciddi küçülmeye gidilmesi ve her birimde verimliliğin artırılması gerekiyor" dedi.
ABD'nin en büyük 6 bankası, cirolarının 4 yıldır ilk kez artış kaydetmesiyle ilk yarıda 43.3 milyar dolarla 2007'den bu yana en yüksek düzeyde kâr açıkladı. Aralarında Citigroup Inc. ve Morgan Stanley'nin yer aldığı bankalar, kârlarını artırmak için istihdam kesintilerinden kaydettikleri harcama tasarruflarına eğiliyor. Bloomberg'in verilerine göre bu bankalar yılın ilk 3 ayında toplam işgücünün yüzde 1.8'ini oluşturan 21.000 kişiyi işten çıkarma planlarını açıkladı.
Whitney, istihdam ve ciroyu dengelemek için bankacılık sektöründe 50.000 kişilik istihdam kesintisinin daha gerektiğini savundu.
En büyük Amerikan bankalarının ikinci çeyrek net gelirleri, hisse getirilerini sıçratsa da hissedarların izlediği kârlılık göstergesi tarigi düşüklerde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)