E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street düşüşle açıldı---

Wall Street düşüşle açıldı

Wall Street düşüşle açıldı
19 Mayıs 2021 - 16:37 borsagundem.com

ABD borsalarında enflasyona yönelik endişeler ve FED’in varlık alımlarını yavaşlatacağından duyulan korku etkili oluyor. Yatırımcılar riskli varlıklardan uzaklaşarak ABD Hazine tahvillerine yöneliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,20 düşüşle 33.650,29 puanda, S&P 500 Endeksi %1,28 düşüşle 4.074,12 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,44 azalarak 13.117,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %1,651 seviyesinde değerleniyor.

Piyasalarda yatırımcılar tahviller gibi daha az riskli varlıklara yöneldi ve 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri salı günkü %1,641 seviyesinden %1,639’a geriledi. Getiriler, tahvil fiyatları yükseldiğinde düşüyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) desteğiyle 2020’nin mart ayından beri yükselen hisseler, enflasyondaki yükseliş nedeniyle düşüşte. Yatırımcılar yükselen enflasyonun FED’in varlık alımlarını yavaşlatmasına neden olup olmayacağını sorguluyor.

FED yetkilileri ekonominin halen toparlanma aşamasında olduğunu ve merkez bankasının teşviklerinin gerekli olduğunu söylemiş olsa da yatırımcıların yükselen endişesi hisselerin ve diğer riskli varlıkların son haftalarda düşüş göstermesine neden oldu. Candriam Varlık Stratejisi Başkanı Nadège Dufossé, “şimdi piyasalara merkez bankaları yön veriyor” dedi. Dufossé FED’in varlık alımlarını eylül ayına kadar sürdürmesini bekliyor.

Dufossé, hisselerde volatilitenin devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu ve %10’luk bir düzeltmenin yaşanabileceğini söyledi. Ancak piyasaların güçlü bilançolardan ve korona virüs aşılarının yaygınlaşmasından destek gördüğünü de ekledi. S&P 500 salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesinin %2,5 altında kapattı. Bu seviye ise endekste geçtiğimiz yedi günde görülen düşüşe rağmen kaydedildi.

Yatırımcıların spekülatif hamlelerden kaçındığının bir göstergesi de Bitcoin’de görülen %21’lik düşüş oldu. CoinDesk verilerine göre, bu düşüşle kripto parada şubat ayından bu yana en düşük fiyat görüldü. Son dönemde yaşanan düşüşler üç Çin kurumunun finansal kurumların ödeme olarak kripto para kabul etmemesi gerektiğini açıklamasının ardından hızlandı. Açılış öncesinde Target hisseleri %3 yükseldi.

Bitcoin'deki düşüş, Tesla'yı da etkiledi

 

Piyasaların en büyük riski değişti

 

30 yıllık fon yöneticisinden enflasyon uyarısı

 

Grand Theft Auto isimli video oyunun üreticisi olan şirket, salı günü geç saatlerde analistlerin beklentilerini geride bırakan bir bilanço açıklamasında buludu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)