E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıWall Street emtiadan çıkacak mı?---

Wall Street emtiadan çıkacak mı?

Wall Street emtiadan çıkacak mı?
05 Ağustos 2013 - 09:32 borsagundem.com

JP Morgan'ın fiziki emtiadan çıkacak olması, Wall Street'te emtia işlemlerinin amacına ulaşamadığını gözler önüne seriyor

JP Morgan Yönetimi, bankayı Wall Street emtialar liginde ilk sıraya taşıyacak bir anlaşmayı sonlandırmaya hazırlanıyor. JP Morgan Küresel Emtialar Birim Şefi Masters, söz konusu riskin kritik olduğunu söyledi.
Anlaşmanın sona erdirildiği Temmuz 2010'da, finansal emtialarla işlem yapmanın ciddi bir kısıtlamasının olduğunu kaydederek finansal emtiaların büyük resmin küçük bir kısmını temsil ettiğini ifade etmişti. Masters, fiyatları oluşturmak için fiziksel  emtia piyasasında aktif olmaları gerektiğini dile getirdi.
Fakat bu açıklamanın üzerinden üç yıl geçmesinin ardından JP Morgan, ABD Senatosu'nun bankalar ve ham madde piyasasındaki ilişkiyi sorgulaması üzerine JP Morgan fiziki emtia işinden çıkmayı planladığını söyledi. Konuya yakın kaynaklar, bu birimin bir dizi potansiyel yatırımcı çekebileceğine dikkat çektiler.
JP Morgan'ın fiziki emtia işinden çıkmayı planladığını bildirmesinin ardından Marex Spectron şirketinin potansiyel alıcılar arasında olduğu konuşuluyor.
JP Morgan'ın fiziki emtiadan çıkacak olması, Wall Street'te emtia işlemlerinin amacına ulaşamadığını gözler önüne seriyor.
Amerika'nın en büyük bankası olan JP MOrgan, antrepo, enerji santrallerindeki hisseler ve doğalgaz, elektrik ve kömür gibi maddelerdeki işlemlerinden çıkabilir ya da satabilir. Şirketin 31 Mart itibariyle 14.3 milyar dolarlık fiziki emtiaya sahip olduğu tahmin ediliyor. Bankanın sözcüsü Brian Marchiony, "Yeni kurallar ve düzenlemeler dahil bir dizi faktörü değerlendiriyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)