E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri kapanışta rekora ulaştı---

Wall Street endeksleri kapanışta rekora ulaştı

Wall Street endeksleri kapanışta rekora ulaştı
13 Şubat 2021 - 00:42 borsagundem.com

Beklenenden kötü gelen ekonomik verilere rağmen, ekonomik teşvik paketi beklentisiyle endeksler kapanışa doğru pozitif seyir izleyerek rekor tazeledi

ABD borsaları, haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Beklenmedik şekilde kötü gelen ekonomik verilere rağmen endeksler, ekonomik destek paketine dair beklentilerin etkisiyle kapanışa doğru pozitif seyir izledi.

Dow Jones Sanayi Endeksi 27,7 puan ve yüzde 0,09 oranında artışla günü 31,458,4 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 18,45 puan ve yüzde 0,47 artışla 3,934,83 puana ulaştı. Nasdaq Endeksi de 69,70 puan ve yüzde 0,5 oranında artışla 14.095,47 seviyesinde günü kapadı. Böylece endeksler kapanışta ulaştıkları puanlarla rekor tazeledi.

Wall Street’in sözde korku göstergesi olan Cboe Volatilite Endeksi, Şubat 2020'den bu yana ilk kez 20'nin altına kapandı.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, şubatta piyasa beklentilerinin aksine aylık 2,8 puan azalışla 76,2 değerine gerileyerek 6 ayın en düşük seviyesine indi.

Öte yandan, ABD'de Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik ekonomik destek paketine ilişkin görüşmeler devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden söz konusu paketi ele almak üzere bazı valiler ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Eyaletlere işsizlik konusunda ekonomik olarak yardım edilmesi gerektiğini belirten Biden, federal hükümetin burada oynayacağı önemli bir rol olduğunu ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, sağlam ve kalıcı bir ekonomik toparlanma için daha fazla mali destek sağlanmasının önemini vurguladı.

ABD borsaları, Başkanlar Günü tatili nedeniyle Pazartesi günü kapalı olacak.

 

Avrupa borsaları haftanın son gününde yükseldi

 

Borsa İstanbul haftayı ekside tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)