E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endekslerine 'işsizlik' darbesi---

Wall Street endekslerine 'işsizlik' darbesi

Wall Street endekslerine 'işsizlik' darbesi
19 Şubat 2021 - 00:38 borsagundem.com

ABD'de işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin aksine artış göstermesi Wall Street endekslerinin negatif seyrinde büyük rol oynadı. Perakende devi Walmart'ın dördüncü çeyrek kârının da beklentiyi karşılaması düşüşte etken oldu

ABD borsaları, perşembe günü ekonomik verilerin beklentiyi karşılamaması ve dördüncü çeyrek bilançolarının etkisiyle günü düşüşle tamamladı.

Endekslerdeki negatif seyirde, ABD'de işsizlik maaşı başvurularının beklenmedik şekilde artması etkili oldu.

Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 13 Şubat ile biten haftada piyasa beklentilerinin aksine artış göstererek 861 bine yükseldi.

ABD'nin büyük perakende zincirlerinden Walmart'ın dördüncü çeyrek karının beklentileri karşılayamaması da piyasalardaki olumsuz havayı destekledi. Şirketin dördüncü çeyrekte 1,39 dolar olan hisse başına karı, 1,51 dolar olan piyasa beklentilerinin altında kaldı. Walmart'ın bu yılki satışlarının yavaşlamasının beklendiğinin de açıklanmasının ardından şirketin hisseleri yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetti.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 119,68 puan ve yüzde 0,38 oranında düşüşle günü 31,493,34 seviyesinde kapadı. S&P 500 endeksi de 17,36 puan veya yüzde 0,44 oranında kaybederek 3,913,97 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 14 puan ve yüzde 0,72 oranında düşüşle 13,865,36 puanla günü tamamladı.

ROBINHOOD YÖNETİCİLERİ İFADE VERDİ

Öte yandan, küçük yatırımcıların büyük yatırımcılara meydan okuduğu GameStop olayının aktörlerinden Robinhood Üst Yöneticisi Vlad Tenev, Reddit Kurucu Ortağı Steve Huffman, yatırım şirketleri Citadel Securities Üst Yöneticisi Kenneth Griffin ile Melvin Capital Üst Yöneticisi Gabriel Plotkin ve bireysel yatırımcılardan Keith Gill ABD Temsilciler Meclisinde ifade verdi.

Walmart'ın hisse başına karı beklentinin altında kaldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

 

Robinhood Üst Yöneticisi Tenev GameStop için özür diledi

 

Avrupa borsaları günü kayıpla tamamladı

 

Borsa İstanbul pozitif ayrıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)