E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street geriledi ---

Wall Street geriledi

Wall Street geriledi
22 Aralık 2016 - 00:10 borsagundem.com

ABD hisse senetleri günü değer kaybı ile tamamladı. Dolar, euro karşısında son 14 yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra, kazanımlarının bir kısmını geri verdi

Donald Trump'ın seçilmesinin ardından ABD borsalarında ve dolarda geçtiğimiz 6 hafta içinde yaşanan yükseliş sonrasında bugün yatırımcıların bir parça kar satışına gittiği gözlendi. Wall Street günü küçük çaplı kayıplarla tamamlarken, Dolar da kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Dow Jones Sanayi endeksi 20 bin puanın hemen altında kalmaya devam ediyor.

Analistler "20.000 sadece bir rakam ancak ayrıca bir adım geri çekilerek önümüzdeki yıla dair planlar yapabilmek için de hoş bir fırsat" ifadelerini kullanıyor.

Trump'ın seçilmesinden bu yana yükselen Wall Street'te 8 Kasım tarihinden bu yana Dow Jones, yüzde 9, S&P 500 yüzde 6 oranında değer kazandı. Bu yükselişte Trump'ın ve ekonomi ekibinin ciddi vergi indirimleri ve canlandırmaya yönelik mali harcama tedbirleri ile ekonomiye destek vereceği beklentisi rol oynadı.

Bugün ise yeni yıl tatili öncesinde iyice boşalmış olan piyasalarda gelen kar satışları sonrasında,Dow Jones sanayi endeksi 32.66 puan düşüşle 19941.96, S&P 500 endeksi 5.58 puan düşüşle 2265.18 ve Nasdaq bileşik endeksi 12.51 puan düşüşle 5471.43 puandan günü tamamladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)