E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET GERİLEDİ---

WALL STREET GERİLEDİ

WALL STREET GERİLEDİ
01 Nisan 2010 - 08:02 borsagundem.com

ABD hisse senetleri dünü düşüşle tamamladı. Özel sektör istihdamının beklentilerin altında kalması ve işdünyası aktivitesinin beklentilerin altında bir büyüme yaşaması hisse senetlerine satış getirdi.

Dow Jones endeksinde yaşanan düşüşe Cisco Systems Inc., Microsoft Corp. ve DuPont Co. hisseleri öncülük etti. ADP'nin özel sektör istihdamında 23 bin kişi düşüş yaşndığını açıklaması istihdamda 50 bin kişilik artış bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Petrol fiyatlarının 83 dolara yükselmesi enerji sektörü hisselerinde Chevron Corp. öncülüğünde bir artış yaşanmasını sağladı. Bu gelişmelerin ardından Standard & Poor’s 500 endeksi yüzde 0.3 oranında düşüşle 1,169.43 puandna kapandı. Endeks 31 Aralık tarihinden bu yana ise yüzde 4.9 oranında artış yaşadı. S&P endeksi 1998 yılından bu yana ilk kez bir çeyreklik dönemi bu kadar hızlı bir yükselişle tamamlamış oldu. Dow Jones endeksi ise dünü 50.79 puan ve yüzde 0.5 oranınd artışla 10,856.63 puandan tamamladı. Endeks bir önceki günü ise son 18 ayın en yüksek seviyesinden kapatmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)