E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street günü yukarda tamamladı---

Wall Street günü yukarda tamamladı

Wall Street günü yukarda tamamladı
09 Aralık 2017 - 00:03 borsagundem.com

Açıklanan istihdam verilerin olumlu görünümü ekonomiye ilişkin iyimserliği artırırken, dolar diğer para birimleri karşısında yılın en iyi haftasını yaşadı.

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa ve Asya hisse senedi piyasalarında yaşanan yükselişlerin ardından ABD borsası da günü yukarıda tamamladı. Açıklanan istihdam verilerin olumlu görünümü ekonomiye ilişkin iyimserliği artırırken, dolar diğer para birimleri karşısında yılın en iyi haftasını yaşadı.

S&P 500 endeksi, ilaç üreticileri ve biyoteknoloji şirketlerinin öncülüğünde yükseliş yaşadı. Dolar açıklanan istihdam verilerinin ardından bir parça geriediyse de sonrasında yükseliş eğilimini beşinci gününde de sürdürdü. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizlerinde sınırlı bir yükseliş yaşadı.

ABD hükümetinin kapanacağına yönelik endişelerin ortadan kalkması, vergi reformu görüşmelerinde ilerleme sağlanması ve bugün açıklanan istihdam verileri piyasaları için üst üste gelen iyi haberler oldu.

BU gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 117 puan ve yüzde 0.49 oraında artışla 24329 puandan, Nasdaq Bileşik endeksi 27 puan artışla 6840 puandan ve S&P 500 endeksi 14.5 puan ve yüzde 0.55 oranında yükselişle 2651.50 puandan günü tamamladı. Dow Jones ve S&P endekslerinin kapanışları bu zamana kadar gerçekleşen en yüksek kapanış seviyesini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)