E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street haftaya yükselişle başladı---

Wall Street haftaya yükselişle başladı

Wall Street haftaya yükselişle başladı
05 Nisan 2021 - 16:41 borsagundem.com

ABD endeksleri haftanın ilk gününde yükselişle açıldı. Yatırımcılar geçtiğimiz hafta Cuma günü yayınlanan tarım dışı istihdam verilerinin yükselişini değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,98 yükselişle 33.477 puanda, S&P 500 Endeksi %0,90 artışla 4.055 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,80 primle 13.587 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0029 yükselişle %1,723 oranında değerleniyor.

ABD borsalarının gündeminde Cuma günü yayınlanan ABD tarım dışı istihdam raporları yer alıyor. Raporlara göre ABD'de tarım dışı istihdam, Mart ayında 916 bin kişi artarak Ağustos 2020'den bu yana en yüksek artışı gösterirken, işsizlik oranı yüzde 6'ya geriledi. Kovid aşılarının artmasıyla ve ABD ekonomisinin yeniden açılmasıyla beklentileri aşan bu ekonomik aktivite Cuma günü ABD borsalarının Paskalya tatilinde olması nedeniyle Pazartesi işlem gününde değerlendirilecek.

Raporların ardından 10 yıllık Hazine getirisi Pazartesi günü yükseldi, ancak son 14 ayın en yüksek seviyesinin altında kaldı. Perşembe günü S&P 500 yaklaşık %1.2 yükselerek bu yıl ilk kez 4.000'in üzerinde kapanmıştı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise %1,8 sıçrayarak Şubat ayındaki rekor kapanışıyla arasındaki seviyeyi %4,6’ya kadar getirdi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Pazartesi günü, şirketlerin daha düşük vergi oranları bulmak için yer değiştirmelerini önlemek amacıyla dünyanın dört bir yanındaki şirketlere asgari vergi çağrısında bulunacak. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere ABD Başkanı Biden’ın 2 trilyon dolarlık altyapı iyileştirme tasarısının kaynaklarından birisi olarak ABD kurumlar vergisi oranın arttırılması planlanıyor.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

 

Wall Street halka arzlarda ayrıcalığını kaybediyor

 

Facebook'a soruşturma!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)