E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI---

WALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI

WALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI
21 Şubat 2010 - 23:28 borsagundem.com

ABD'de açıklanan şirket karlarının beklentilerin üzerinde olması ve imalat sektörü verilerinin olumlu görünümü ekonomik büyümenin gücüne ilişkin iyimserliği artırdı ve hisse senedi piyasalarında son 3 ayın en keskin yükselişini getirdi.

Standard & Poor’s 500 endeksi 4 gün ardarda yükseldi. İmalat sektörü verilerinin beklentilerin üzerinde olması endeksi yukarı taşıdı. Dünyanın en büyük pc üreticisi Hewlett- Packard Co.'nun kar beklentisini yukarı yönlü revize etmesinin teknoloji sektöründe yükseliş eğiliminin üçüncü haftasında da sürdü. Federal Reserve'in sürpriz bir kararla bankalara yönelik direk kredi faizlerini 2006 yılından bu yana ilk kez artırmış olması da hisse senedi piyasalarındaki yükselişi tersine çeviremedi. Uzmanlar, "Şirket karları beklentiler seviyesinde ya da onun üzerinde gelmeye devam ediyor, ekonomik verilerin büyük bir çoğunluğu da daha olumlu bir tablo oluşturuyor ve bu gelişmeler piyasalar açısından cesaret verici bir arka plan oluşturuyor." ifadelerini kullanıyor. Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi bir önceki hafta olduğu gibi geçtiğimiz haftayı da yükselişle tamamladı. Endeks bir önceki hafatnın kapanışına göre yüzde 3.1 oranında artışla 1109.174 puandan haftayı tamamladı. Dow Jones endeksi ise bir önceki haftaya göre 303.21 puan ve yüzde 3 oranında artışla 10,402.35 puandan kapanırken, yaşanan yükselişle Bank of America Corp hisseleri öncülük etti. Endeks kapsamındaki 30 şirketin 29 tanesi değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)