E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI---

WALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI

WALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI
15 Mart 2010 - 07:58 borsagundem.com

ABD Hisse senetleri piyasaları geçtiğimiz haftayı yükselişle tamamlarken Standard & Poor’s 500 endeksi son 1 ayın en yüksek seviyesini test etti.

Bankacılık sektöründe yaşanan artışa ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliğine olan güvendeki artışyan destek olan Citigroup Inc hisseleri öncülük etti. Citigroup CEO'su Vikram Pandit'in bankanın karının istikrarlı bir şekilde arttığını açıklaması sonrasında ABD hükümetinin bankadaki payını satabileceği yönündeki spekülasyonların artması Citigorup hisselerinin yüzde 13 oranında artmasını sağladı. İştiraklerinden birini Metlife'a 15.5 milyar dolar karşılığında satma kararı alan iflastan korunma şemsiyesi altındaki American International Group Inc.'nin hisseleri yüzde 22 oranında arttı. Perakende satışların beklentilerin üzerinde bir performans sergilemesi de Home Depot Inc. ve McDonald’s Corp. hisselerine alım getirdi. S&P 500 endeksi aftayı bir önceki haftaya göre yüzde 1 oranında artışla 1,149.99 puandan tamamladı. Endeks 11 Mart günü 1150.24 puandan, 2008 Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesinden kapanmıştı. S&P endeksi 2009 yılı 9 Mart'ında gördüğü en dip seviyeden bu yana ise yüzde 70 oranında değer kazandı. Dow Jones endeksi haftayı 58.49 puan ve yüzde 0.6 oranında artışla 10,624.69

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)