E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI---

WALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI

WALL STREET HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI
29 Mart 2010 - 02:19 borsagundem.com

ABD hisse senetleri haftalık bazda yükseliş eğilimini dördüncü haftasında da sürdürdü ve geçtiğimiz haftayı bir önceki haftaya göre yükselişle tamamladı.

Ekonominin resesyondan çıkarak yaşadığı toparlanmanın güç kazandığına dair beklentilerdeki artış borsaya alım getirdi. Perakendeciler ve konut inşaa şirketlerinin hisseleri RadioShack Corp. ve Lennar Corp. hisseleri de dahil olmak üzere borsadaki yükselişe öncülük ettiler. Çelik ve yarı iletken talebinde görülen artış sözkonusu sektörlere alım getirdi. Yunanistan'ın sorunlarının çözümüne yönelik olarak atılan adımlar Avrupa Borsalarında da benzer bir seyir yaşanmasına neden oldu. Wall Street'te Citigroup Inc. hisseleri yüzde 11 oranında değer kazandı. Analist Dick Bove'nin Bloomberg TV'de yaptığı açıklamada Citigroup hisselerinin 2012 yılına kadar 4 kat artabileceğini belirtmesi Citi hisselerine alım getirdi. Bu gelişmelerin ardından S&p endeksi geçen haftayı bir önceki haftaya göre yüzde 0.6 oranında artışla 1166.59 puandan tamamladı. Dow Jones sanayi endeksi ise 108.38 puan ve yüzde 1 oranında artışla 10850.36 puandan kapandı. JP Morgan'ın New York şef piyasa stratejisti David Kelly, "Yatırımcılar ABD'de toparlanmanın bir parça güçlü olduğunu farkediyor. Ekonomideki toparlanma Buradan aşağıya doğru gitmektense yukarı doğru bir yön izleyeceğe daha çok benziyor." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)