E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Harris'in vergi planından endişe duyuyor---

Wall Street Harris'in vergi planından endişe duyuyor

Wall Street Harris'in vergi planından endişe duyuyor
10 Eylül 2024 - 14:29 borsagundem.com

Wall Street Harris vergi planının ABD şirket karlarına zarar vereceğinden ve borsanın darbe alacağından endişeli duyuyor

Wall Street, Demokrat başkan adayı Kamala Harris'in kasım ayında kazanması ve vaat ettiği vergi artışlarını yürürlüğe koyması halinde şirket kazançlarının ve borsanın darbe alacağını tahmin ediyor.

Vergi politikası, 5 Kasım seçimleri öncesinde yatırımcılar için kilit bir odak noktası olarak ortaya çıktı. Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump ile bu gece münazaraya çıkacak olan Harris arasında istatistiksel olarak başa baş bir mücadele söz konusu.

Varlık danışmanları, yatırımcılardan olası değişikliklere nasıl hazırlanacaklarına dair sorular aldıklarını söylüyorlar.

"Vergi politikası yatırımcılar için çok ama çok büyük bir endişe kaynağı" diyen BMO U.S. Wealth Management'ın baş yatırım yetkilisi Yung-Yu Ma, ülkenin dört bir yanındaki müşterilerinden olası vergi artışlarıyla ilgili sorular aldıklarını ifade etti.

Wall Street için en büyük dikkat kurumsal kazançlar ve sermaye kazancı vergileri üzerinde. Trump, başkanlığı döneminde kurumlar vergisi oranını %35'ten %21'e indirdi ve geçen hafta ürünlerini ABD'de üreten şirketler için bu oranı %15'e düşürmekten yana olduğunu söyledi. Harris ise geçen ay, "büyük şirketlerin adil paylarını ödemelerini" sağlamak için kurumlar vergisi oranını %21'den %28'e çıkarma planlarını açıkladı, çünkü "genellikle öğretmenlerimizden, hemşirelerimizden ve itfaiyecilerimizden daha düşük bir vergi oranı ödüyorlar" dedi.

Goldman Sachs analistleri geçen hafta yayınladıkları bir notta Harris'in önerdiği %28'lik oranla S&P 500 şirketlerinin kazançlarının %5'lik bir darbe alacağını, Trump'ın önerdiği indirimin ise %4'lük bir artış sağlayacağını belirttiler.

Ma, daha yüksek vergilerin daha düşük şirket karları ve daha düşük hisse senedi değerlemeleri anlamına geleceğini söyledi. Ma, "Esasen, daha yüksek vergiler nedeniyle borsada önemli bir geri çekilme olasılığı var" dedi.

Beklenenden büyük faiz indirimi borsada ters tepebilirBeklenenden büyük faiz indirimi borsada ters tepebilir

 

'Muhteşem Yedili' hisselerini mevsimsellik de kurtaramayacak'Muhteşem Yedili' hisselerini mevsimsellik de kurtaramayacak

 

Morgan Stanley'den euroda büyük değer kaybı tahminiMorgan Stanley'den euroda büyük değer kaybı tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)