E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET KAYIPLARA TELAFİ ETTİ---

WALL STREET KAYIPLARA TELAFİ ETTİ

WALL STREET KAYIPLARA TELAFİ ETTİ
13 Mayıs 2010 - 08:57 borsagundem.com

İngiltere ve ispanya'nın bütçe açıklarını daraltmaya yönelik olarak aldığı önlemler Avrupa'nın borçlarına dair endişeleri azaltarak hisse senedi piyasalarının yükselişe geçmesini sağladı

ABD hisse senetleri piyasaları dünü yükselişle tamamlarken, S&P 500 endeksinin 6 Mayıs'ta yaşanan sert düşüşle yaşadığı kayıpların tamamı da telafi edilmiş oldu. İngiltere ve ispanya'nın bütçe açıklarını daraltmaya yönelik olarak aldığı önlemler Avrupa'nın borçlarına dair endişeleri azaltarak hisse senedi piyasalarının yükselişe geçmesini sağladı. Açıkladığı kar projeksiyonu beklentilerin üzerinde olan IBM'in hisseleri S&P 500 endeksinde yaşanan artışa öncülük etti. Brüt karında artış öngören Intel Corp'un hisselerinde de yüzde 3.6'ya varan bir artış yaşandı. Öte yandan Konut kredisine endeksli enstrümanlarda yatırımcıları bilerek yanlış yönlendirdiği iddiası ile hakkında inceleme başlatılan Morgan Stanley'in hisseleri yüzde 2 oranında değer kaybetti. Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi yüzde 1.4 oranında artışla 1,171.67 puandan ve Dow Jones sanayi endeksi 148.65 puan ve yüzde 1.4 oranında artışla 10,896.91 puandan günü tamamladı. Dün New York Borsası'nda değer kaybeden her bir hisseye karşın 6 hisse senedi değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)