E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWall Street kriz öncesini yakaladı---

Wall Street kriz öncesini yakaladı

Wall Street kriz öncesini yakaladı
16 Aralık 2010 - 09:02 borsagundem.com

Dünya borsalarında iyimser hava devam ederken ABD ekonomik verilerinde iyileşme devam ediyor

Dünya borsalarında iyimser hava devam ederken ABD ekonomik verilerinde iyileşme devam ediyor. Wall Street de gelen olumlu haberler ile birlikte kriz öncesi seviyelerine kadar yükseldi. ABD'de endeksler 2008 yılı seviyelerinde. Dow Jones Eylül 2008'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Krizin başlangıcında 11.532 puan seviyelerinde olan Dow Jones dün 11.457 puana kadar çıktı. Dow Jones, krizden bu yana en düşük seviyesini 6.547 puanla gördü. Dow Jones'un dip yaptığı dönemden bu yana gösterdiği performans yüzde 75'lere kadar çıkıyor. Nasdaq'ta da durum aynı. 31.12.2007'de 2.652 puanda olan Nasdaq dün 2.617 puana ulaşarak kriz öncesi performansına geri döndü. Dip seviyesini 2009'un Mart ayında yapan Nasdaq'ta 1.268 puan seviyeleri görüldü. Nasdaq'taki bu ilerleme yüzde 100'leri de geçti. Ekonomideki iyileşme sürecine ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gevşemesi de eklenince Dow Jones ve Nasdaq da yükselişin devam etmesi bekleniyor. Bu gelişmeler olurken buna karşı ABD devlet tahvillerindeki satış dalgası da devam ediyor.
DOLAR 1.52'Yİ DE GEÇTİ
Bankalararası piyasada en iyi dolar alış kotasyonu, euro/dolardaki gerilemenin yanı sıra bu akşam yapılacak PPK toplantısında faiz indirimi kararı alınacağı beklentileriyle son üç ayın en yükseği olan 1.52'yi gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)