E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET SERT YÜKSELİŞLE KAPANDI ---

WALL STREET SERT YÜKSELİŞLE KAPANDI

WALL STREET SERT YÜKSELİŞLE KAPANDI
10 Şubat 2010 - 00:12 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasaları AB'nin Yunanistan'ı kurtaracağı yönündeki umutlarla yükselişle geçti. Yaşanan yükseliş Dow Jones endeksini yeniden 10 bin puanın üzerine taşıdı.

Standard & Poor’s 500 endeksi kapsamındaki finans sektörü hisseleri günün başlangıcında yaşadıkları kayıpları telafi ettiler ve günü yüzde 1.1 oranında artışla tamamladılar. Metal ve petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co., Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc., Newmont Mining Corp. ve ConocoPhillips hisselerinde en az yüzde 2.4 oranında artışlar yaşandı. Çin ve Hindistan'daki satışlarının arttığını açıklayan Coca Cola'nın hisseleri ise yüzde 2.6 oranında artış gösterdi. Gün sonunda S&P 500 endeksi yüzde 1.3 oranında artışla 1,070.52, Dow Jones endeksi 150.25 puan ve yüzde 1.5 oranında artışla 10,058.64 puandan kapandı.. Dow Jones'ta yaşanan artış 9 kasımdan bu yana görülen en yüksek artış oldu. Salı gün New York Borsası'nda değer kaybı yaşayan her bir hisseye karşılık 5'ten fazla hisse senedi değer kazandı. Endekslerde yaşanan yükselişklerde Avrupalı yetkililerin Yunansitan'ın kurtarılcağı umutlarını artıran açıklamaları etkili oldu. 10 Şubat Çarşamba gününden itibaren AB'nin ekonomik işlerden sorumlu komiseri olacak Olli Rehn, Yunanistan'a destek konusunun önümüzdeki günlerde ele alınacağını belirtti. Almanya meclis üyesi Michael Meister ise Alman yasa koyucularının finansal yardım konusunu değerlendirdiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)