E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street yatırımcıları portföylerini savunuyor---

Wall Street yatırımcıları portföylerini savunuyor

Wall Street yatırımcıları portföylerini savunuyor
16 Eylül 2024 - 16:12 borsagundem.com

ABD’de olası bir resesyonun yaklaştığına dair beklentiler arttıkça yatırımcılar da portföy savunma hisselerine kaçmaya başladı. Temel tüketici ürünleri hisseleri yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.NET– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin olası bir yavaşlamayla karşı karşıya kalabileceğine dair endişeler küresel yatırımcıları daha savunmacı bir pozisyona itiyor. Söz konusu tablo ABD borsalarında temel tüketici ürünleri sektöründeki hisse senetlerinin yükselişe geçmesine sebep oldu.

Bloomberg verilerine göre, Coca-Cola, P&G ve Walmart gibi hisse senetlerinin dahil olduğu sektör ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500’de son sekiz haftanın altısında en yüksek performansı gösterdi.

S&P 500 Temel Tüketici Ürünleri Endeksi geçen hafta Mart 2020’den bu yana endeksin geneline göre en iyi performansını kaydetti. Sektör performansı son günlerde bir miktar gerilese de bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Financial Times’ın haberine göre sektörün yüksek performansı bu yılki borsa getirilerinin az sayıdaki büyük sermayeli şirketlerden borsanın daha geniş kapsamlı bir kısmına yayıldığını gösteriyor. 

ABD istihdam piyasasındaki ilk çatlakların ortaya çıkmasının ardından ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını ne kadar agresif bir biçimde düşüreceğine dair belirsizlik ve dünyanın en büyük ekonomisinin resesyona gireceğine dair endişeler piyasaları olumsuz yönde etkiliyor.

FT haberine göre The Leuthold Group’un eski baş stratejisti olan ünlü borsa analisti Jim Paulsen konuyla ilgili açıklamasında, “Bir resesyon açık bir şekilde portföy savunma stratejisinin üstün performans göstermesini sağlayacaktır. Güçlü ekonomik büyüme ise bu hisselerin düşük performans vermesine yol açar” dedi.

ABD borsalarınca Coca-Cola hisseleri bu yılın başından bu yana %20 değer kazandı. Ülkedeki perakende market zincirleri Walmart ve Target’ın hisseleri yıl başından bu yana sırasıyla %14,8 ve %9,1 değer kazandı. Aynı dönemde S&P 500 Endeksi ise sadece %4,5 yükselebildi.

Borsa araştırmaları firması BCA Research’ün ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Irene Tunkel, “Tarih boyunca, temel tüketici ürünleri gibi portföy savunma hisseleri ABD Merkez Bankası’nın ilk faiz indirimine yaklaştığı dönemde iyi performans gösterdi. Zira bu hisseler ekonominin yavaşladığına dair yeterince kanıt olduğunda yükselişe geçme eğilimindedir. Birdenbire sert bir inişe yaklaştığımız fikrini ortadan kaldıran veriler görülürse, piyasalar iyimser bir havaya geri dönerse, o zaman temel tüketici ürünleri sektörü daha düşük performans göstermeye başlayacaktır” açıklamasında bulundu.

New York Fed imalat endeksi büyümeye işaret etti  New York Fed imalat endeksi büyümeye işaret etti

 

Faiz indirimi borsayı batıracak mı çıkaracak mı?Faiz indirimi borsayı batıracak mı çıkaracak mı?

 

Yatırımcılar eylül ayında borsadan vazgeçmemeliYatırımcılar eylül ayında borsadan vazgeçmemeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)