E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET YÜKSELEREK KAPANDI---

WALL STREET YÜKSELEREK KAPANDI

WALL STREET YÜKSELEREK KAPANDI
02 Mart 2010 - 00:39 borsagundem.com

ABD'de açıklanan tüketim harcamalarının beklentilerin üzerinde olması ve AIG'in Asya'daki iştirakimi 35.5 milyar dolara satması gibi gelişmeler ABD hisse senetleri piyasasını yukarı taşıdı.

AIG'in iştiraki AIA grubun satışına dair anlaşmaya vardığının açıklanması AIG hisselerinde yüzde 4.1'lik bir artışa neden olurken, satın alma ve ortaklık teklifleri alan Millipore Corp. ve OSI Pharmaceuticals Inc. hisselerinde de önemli artışla gözlendi. Tüketici harcamalarındaki artış ise Walt Disney Co. gibi direk tüketiciye yönelik olan şirketlerin hisselerine olumlu yansıdı. Öte yandan global çip satışlarında artış gözlenmesi de teknoloji sektör hisselerinde Intel Corp. öncülüğünde bir artış yaşanmasına neden oldu. Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi yüzde 1 oranında artışla 1,115.71 puandan günü tamamladı. Endeks ayrıca bu yıl ilk kez 2009 yılındaki kapanışının üzerinde bir kapanış yaşamış oldu. Dow Jones sanayi endeksi 78.53 puan ve yüzde 0.8 artışla 10,403.79 puandan günü tamamladı. Dün New York Borsası'nda değer kaybeden her bir hisseye karşılık 5'ten fazla hisse senedi değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)