E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarWALL STREET YÜKSELİŞLE KAPANDI---

WALL STREET YÜKSELİŞLE KAPANDI

WALL STREET YÜKSELİŞLE KAPANDI
08 Mart 2010 - 00:02 borsagundem.com

İstihdam piyasasındki kayıpların yavaşladığına dair sinyaller Cuma günü Dow Jones endeksinin son iki haftanın en sert yükselişini yaşamasını sağladı.

Yatırımcılar ekonomide toparlanmaya yönelik beklentilerini artırdılar. Dow Jones sanayi endeksi cuma günü bir önceki güne göre yüzde 1.2 oranında artışla 10566.20 puandan tamamladı. Bu kapanış hem puan hem de oran olarak 16 Şubat tarihinden bu yana en keskin artışı ifade etti. Dow Jones endeksi bir önceki haftanın kapanışına göre yüzde 2.3 oranında bir artış yaşayarak geçtiğimiz haftayı tamamladı. S&P 500 endeksi cumayı bir önceki güne göre yüzde 1.4 oranında artışla 1138.70 puandan tamamladı.Endeks bir önceki haftaya göre ise yüzde 3.1 oranında yükseldi. Yaşanan yükselişler ABD'de cuma günü çalışma bakanlığı'nın tarım dışı istihdamda 36 bin kişi azalış yaşandığını açıklaması ile hız kazandı. Analistlerin beklentileri isthdamın 75 bin kişi gerileyeceği yönünde oluşuyordu. Nasdaq bileşik endeksi cuma günü günlük bazda yüzde 1.5 oranında artışla 2326.35 puandan kapanırken endeksin haftalık bazda yaşadığı yükseliş ise yüzde 3.9 oranında oldu. Hisse senedi piyasalarında yaşanan yükselişe destek veren bir diğer faktör de emtia fiyatlarında yaşanan artış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)