E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'in düşmesi için 5 neden---

Wall Street'in düşmesi için 5 neden

Wall Street'in düşmesi için 5 neden
12 Mart 2014 - 14:12 borsagundem.com

ABD borsalarını önümüzdeki dönemde düşürecek beş neden sıralandı

MarketWatch köşe yazarı Irwin Kellner, ABD’de hisse senetlerinin düşmesine neden olabilecek 5 nedeni sıraladı. Kellner yazdığı makalede, hisse senedi piyasalarında oluşan balona, ekonomik verilerin zayıflığına, son dönemde artan jeopolitik gerilime dikkat çekti. Kellner, hisselerin her zaman çift yönlü bir yolda ilerlediği benzetmesi yapılarak, bugüne kadar yaşanan rallinin tersine döneceğine dikkat çekti.

HİSSELER ÇOK DEĞERLENDİ

Kellner'a göre, birinci neden, hisselerin çok değerlenmiş olması. Örneğin, Dow Jones sanayi endeksi 5 yıl önceye kıyasla 2-2,5 kat yukarıda.

DİĞER NEDENLER

İkinci neden, rallinin sonunda yatırımcıların kârını realize etmek istemesi, üçüncü neden ise piyasadaki dalgalanmaların artışı ile fiyatlarda düşüş beklenmesi. Kellner'e göre dördüncü neden ekonomi. Gelen zayıf veriler ve ekonomideki yavaşlama kötü havaya bağlanırken, birçok yatırımcı ekonominin yakın geleceğiyle ilgili kararsız. Beşinci neden ise Ukrayna ile başlayan ve ABD-Rusya arasında akıllara soğuk savaş benzeri senaryolar getiren jeopolitik sorunlar.

OLASI SOĞUK SAVAŞ UYARISI

Yazar, Avrupa ve diğer ekonomilerin özellikle ithalat ve ihracatta ABD ve Rusya’ya bağlı olarak hareket etmesi nedeniyle, olası yeni soğuk savaşın küresel ticarete darbe vurabileceğini yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)