E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’in en zayıf dönemi başlıyor---

Wall Street’in en zayıf dönemi başlıyor

Wall Street’in en zayıf dönemi başlıyor
30 Temmuz 2024 - 16:06 borsagundem.com

Tarihsel göstergeler ağustos ve eylül aylarının ABD borsalarının en zayıf dönemi olduğunu gösteriyor. Uzmanlar da bu iki aylık sürecin zor geçeceği konusunda hemfikir

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 ve diğer piyasa endeksleri ağustos ve eylül aylarına, tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın başlıyor. Ancak, tarihsel veriler gelecek iki ayın kolay geçmeyeceğini gösteriyor.

Ağustos ayının ilk seansı perşembe günü başlayacak. Yatırımcılarsa son yılların en kötü geçen iki ayının gerginliğini şimdiden hissediyor.

Benzinga’nın haberine göre Freedom Capital Markets Küresel Baş Stratejisti Jay Woods haftalık yatırımcı notunda, “Perşembe günü, piyasanın son 20 yıldaki en kötü iki ayını (Ağustos ve Eylül) başlatacak” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 Endeksi son 20 yılın ağustos ve eylül aylarında ortalama %0,4 düştü. Endeks bu yirmi yılın 10 yılında düştü, geri kalan 10 yılda ise yükseldi. Endeks adeta pozitif olma konusunda yazı tura atıyor.

Son üç yılda S&P 500 Endeksi yine aynı dönemde üst üste düştü. Endeksin ağustos ve eylül aylarını pozitif geçirdiği son dönem 2020 yılındaydı.

2024 yılının tıpkı 2020 gibi ABD başkanlık seçimlerine sahne olması yatırımcılar için iyi bir haber olabilir. S&P 500 Endeksi genellikle başkanlık seçimlerinin olduğu yıllarda yükseliyor. Endeksin son beş seçim yılındaki ağustos-eylül ayları ortalaması %0,05’lik sınırlı bir yükselişi işaret ediyor.

Bu uzaktan zayıf bir getiri olsa da yılın en zorlu dönemini kazançla bitirmek yatırımcılar için muhtemel bir pozitif getiri yılını ifade ediyor.

1928'den 2022'ye kadar olan dönemde S&P 500 eylül ayında yalnızca %44 ihtimalle pozitif getiri sağlayabildi. Endeksin eylül ayı ortalama getirisi %1,2.

Bu yılın ABD için bir seçim yılı olmasının yanı sıra bir diğer muhtemel pozitif veri ise eylül ayına kadar borsaların kaydettiği mevcut ivme. Tarihsel verilere göre endeksin ağustos ayına kadarki performansı eylül ayındaki yükselişlerin de yolunu açabilir.

S&P 500'ün yıl başından ağustos ayına kadar %10 ila %20 arttığı yıllarda ortalama %0,77 yükseldi.

2024'ün başkanlık seçim yılı olması ve S&P 500'ün çift haneli rakamlara yükselmesiyle desteklenen yatırımcılar, ağustos ve eylül döneminden pozitif getiriyle çıkabilir. Ancak endeksin geçmiş performansları önümüzdeki iki ayın zorlu geçebileceğini gösteriyor.

Ortalama yatırımcı en çok hangi hataları yapıyor?Ortalama yatırımcı en çok hangi hataları yapıyor?

 

ABD seçimleri sonrasında Powell dönemi bitecek mi?ABD seçimleri sonrasında Powell dönemi bitecek mi?

 

Jeremy Siegel: Hisse senetleri dönüm noktasındaJeremy Siegel: Hisse senetleri dönüm noktasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)