E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'in rekorla açılması bekleniyor---

Wall Street'in rekorla açılması bekleniyor

Wall Street'in rekorla açılması bekleniyor
19 Aralık 2017 - 14:01 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasaları Cuma gününü ve Pazartesi gününü rekor kapanışlarla tamamlamasının ardından bugün de güne yeni bir rekorla başlamaya hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasaları Cuma gününü ve Pazartesi gününü rekor kapanışlarla tamamlamasının ardından bugün de güne yeni bir rekorla başlamaya hazırlanıyor.
Şu sıralarda vadeli piysalarda Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.2 oranında ve 54 puan artışla 24877 puandan S&P 500 endeksi 3.35 puan artışla 2697.75 puandan ve Nasdaq bileşik endeksi 8.25 puan artışla 6543.75 puandan işlem görüyor.
Endekslerin üçü de dün rekor seviyelerden günü tamamlamıştı.

ABD'de Cumhuriyetçilerin vergi reformu tasarısının yılbaşından önce onaylanacağına yönelik beklentilerin giderek güç kazanması ABD hisse senetleri piyasalarını ve küresel düzeyde diğer borsaları yukarı taşıyan bir unsur oluyor. Temsilciler Meclsi'nin tasarının nihai halini bugün geç saatlerde oylaması bekleniyor. Tasarı bu oylamanın ardından bugün ya da yarın Senato'da oylanacak.

Bu oylamaların ardından Trump'ın yılbaşından önce tasarıyı imzalaması ve yürürlüğe koyması için yeterli zaman olacak.
AxiTrader'ın piyasalar baş analisti James Hughes, "Vergi planının güvenli bir şekilde geçişi, yılbaşı rallisi için gereken zamanı sağlayacak şekilde gerçekleşiyor ve bu nedenle endekslerin yeni rekor kapanışlar için bolca şansı olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulunuyor.

Spreeadex'in finansal analisti Connor Campbell, "Pek de sürpriz olmayan bir şekilde yatırımcılar, Cumhuriyetçilerin vergi reformu tasarısının -özellikle de Amerika'nın orta sınıf kesimine olan etkisinin- ayrıntılarını görmezden geldiler ve ülkenin mega şirketlerine ve milyonerlerine getireceği avantajları dikkate aldılar" ifadelerini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)