E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisWall Street’in yeni skandalı---

Wall Street’in yeni skandalı

Wall Street’in yeni skandalı
04 Aralık 2012 - 00:34 borsagundem.com

Bu kez iki dev kuruluşta çalışan bir traderın manipülatif işlemler yaptığı şüphesi ortalığı karıştırdı

2012 yılı genelinde bankalar performanslarında çok yaşadıkları skandallar ile gündeme geldi. Kriz süresinde denetimlerin artması ile bir bir ortaya çıkan yanlışlar büyük küçük demeden bütün bankaları içine aldı.
En son skandal ise ABD’li dev Goldman Sachs’tan geldi. Dün basına yansıyan haberde manipülasyon vakası öne çıkıyor.
Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Godman Sach’sın en popüler traderını kendi renklerine bağlayan Morgan Stanley için zor günler kapıda. Geçen yılın transfer olarak basına yansıyan Gleen Hadden Morgan Stanley’e geçmesi sonrasına Wall Street’in en karlı traderı olarak isimi gündemden düşmedi.
Hadden’ın Goldman Sachs’ta çalıştığı dönem ile ilgili çeşitli şüphelerin doğması regülatörleri harekete geçirdi.
Emtia ve vadeli işlemler piyasasında manipülatif işlemler yaptığı şüphesi soruşturma başlarken, işlem günü sonunda vadeli hazine kağıtlarının kapanış fiyatları üzerine oynama yaptığı iddia edilen Hadden, Morgan Stanley’de küresel piyasalar masasında yöneticisi çalışıyor.
Morgan Stanley basın sözcüsü konuya dair açıklama yapmaktan kaçınırken Hadden’ın yüksek maaşlı profesyoneller içinde olduğu biliniyor.
Goldman Sachs ve Morgan Stanley geçtiğimiz ay bir soruşturma başlayacağını öğrendi. Hadden her iki firmada da ayrı ayrı araştırmaya tabi tutuluyor.
Kanada’da finans piyasalarına adım atan Hadden, 1999’da Goldman’a katıldı. 2008 yılında Goldman Sachs’a ortak olan traderın en iyi performans gösterdiği yılda 10 milyon dolardan fazla kazandığı biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)