E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'in yıldızı Dow oldu---

Wall Street'in yıldızı Dow oldu

Wall Street'in yıldızı Dow oldu
02 Kasım 2017 - 23:51 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasaları yükselerek kapandı. Powell'ın seçilmesi olumlu karşılanırken, yükselişe olumlu istihdam verileri de destek verdi.

Donald Trump'ın yeni Fed başkanı adayını açıklamasının ve vergi reformunun ayrıntılarının ortaya çıkmasının ardından ABD hisse senedi piyasaları yükselerek kapandı. Powell'ın seçilmesi olumlu karşılanırken, yükselişe olumlu istihdam verileri de destek verdi.

Dow Jones sanayi endeksi 81.25 puan yükselişle 23516.26 puandan Nasdaq endeksi 1.59 puan düşüşle 6714.94 puandan ve S&P 500 endeksi 1 puanın altında bir yükselişle 2579.85 puandan günü tamamladı.

Yeni vergi düzenlemeleri taslağında konut kredilerinin vergiden düşürülebilecek kısmında indirime gidilmesi konut inşaa sektöründeki hisselerin değer kaybetmesine neden oldu.

Piyasaları sürükleyen ne oldu?

Cumhuriyetçiler vergi indirimleri planını tanıttılar ki bu tasarı kurumsal vergileri indirmeyi ve büyük konutlar için ödenene vergileri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bununla birlikte tasarının ne zaman yasalaşacağı konusu belirsizliğini koruyor. Perşembe günü açıklanan tasarı detayları beklenin tersine hisse senetlerini tahvil faizlerini ve doları aşağı çekti.
Trump Fed'in yeni başkanı için adayının Powell olduğunu açıkladı. Piyasalar bu ismin seiçilmesini bekliyordu.

Analsitler ne dedi?

Fort Pitt Capital Group'un üst düzey analisti ve portföy yöneticisi Kim Caughey Forrest, "Vergi tasarısının ayrıntılarının açıklanması adımlardan biriydi. Sırada onaylanması ve kabul edilmesi var. Bu tasarının geçmeden önce ne şekle dönüşeceği ya da geçip geçmeyeceği belli değil" ifadelerini kullandı.

Capital Economics'in ABD ekonomisti Andrew Hunter, vergi tasarısının önümüzdeki 10 yıllıkk süreçte ilave 1.5 trilyon dolarlık açık yaratacağını öngörüyor ve "Bu tasarı senatoya geldiğinde kaçınılmaz bir şekilde değişikliklere neden olacak. Yine de daha küçültülmüş bir paketin önümüzdkei yılın başlarında geçeceğini ve 2018'de ekonomiye destek sağlayabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Prudential Financial'ın piyasalar baş stratejisti "Powell'ın yönetimi altında para politikalarının faydacı bir yol izleyeceğini düşünüyorum." diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)