E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te beklenti yukarı---

Wall Street'te beklenti yukarı

Wall Street'te beklenti yukarı
18 Aralık 2017 - 12:33 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasasında cuma günü yaşanan rekor kapanışlarının ardından piyasanın yeni haftanın ilk işlem gününe de rekorla başlaması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM


ABD hisse senetleri piyasasında cuma günü yaşanan rekor kapanışlarının ardından piyasanın yeni haftanın ilk işlem gününe de rekorla başlaması bekleniyor.

ABD hisse senedi piyasaları endeksleri şu sıralarda vadeli piyasalarda yukarı yönlü bir seyir izleyerek, spot piyasanın da yükselişle açılacağına işaret ediyor. Dow Jones Sanayi endeksi vadeli sözleşmeleri 100 puanın üzerinde bir artışla işlem görüyor.
ABD'nin gösterge endekslerinin üçü de cuma gününü rekor kapanışlarla tamamlamıştı. Vergi reformu tasarısında itirazcı senatörlerin, itirazlarını kaldıracak düzenlemelerin yapılması ile yükselişe geçen endekslerden Dow Jones, yüzde 0.6 artışla, 24651.74 S&P endeksi yüzde 0.9 oranında artışla 2675.81 ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 1.2 oranında artışla 6936.58 puandan günü tamamlamıştı.
Şu sıralarda ise vadeli piyasalarda, Dow Jones Sanayi endeksi 105 puan ve yüzde 0.4 oranında artışla 24,783, S&P 500 endeksi 7.5 puan ve yüzde 0.3 oranında artışla 2,689.50 ve Nasdaq-100 endeksi 27.75 puan ve yüzde 0.4 oranında artışla 6,525.50 puandan işlem görüyor.

Pazar günü bir kaç TV programına katılan Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Cumhuriyetçilerin vergi reformu tasarısının bu hafta kabul edileceğinden şüphesi olmadığını belirtmişti. Tasarıya itirazları olan Senatör Bob Crocker ve Marco Rubio ise son düzenlemelerin ardından tasarıya desteklerini açıkladılar. Bu gelişmelerin ardından tasarının kabul edileceğine yönelik iyimserlik hisse senedi piyasalarına olumlu yansımaya devam ediyor.

Bununla birlikte tasarının kabul için şu anda 52 oy ve reddi için 48 oy öngörülüyor. Arizona, Senatörü John McCain'in beyin tümörü teşhisi konulmasının ardından terapi ve rehabilitasyon sürecinde olduğu için, oylamaya katılamayacak.

Yatırımcılar, bugün geç saatlerde Trump'ın yapacağı konuşmayı da bekliyor. Bu konuşmada Trump'ın yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklaması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)