E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te boğaların yükselişi: Hedef 6.000 puan---

Wall Street’te boğaların yükselişi: Hedef 6.000 puan

Wall Street’te boğaların yükselişi: Hedef 6.000 puan
24 Eylül 2024 - 13:45 borsagundem.com

FED’in faiz indirimlerinin ardından ABD borsaları rekora koşuyor. Uzmanlara göre S&P 500 Endeksi bu yıl 6.000 puan sınırını aşabilir

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) geçtiğimiz haftaki faiz indiriminin ardından Wall Street borsalarına ilişkin iyimserlik her geçen gün daha da fazla artıyor. Borsa araştırma firması DataTrek’in son raporuna göre Amerikan borsaları gelecek yıl ‘kazanç momentumuna’ girecek gibi gözüküyor. Raporda S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılında 6.000 puan hedefini kolayca aşacağı öngörülüyor.

ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500 pazartesi günü 5.718,57 puanda kapanarak yeni bir rekora ulaştı. MarketWatch’un haberine göre DataTrek’in Eş-Kurucusu Nicholas Colas, ayı piyasası döngüsü gibi popüler düşüncelerin aksine S&P 500 Endeksi’ndeki bilanço büyümesinin sadece teknoloji ve yapay zeka alanında olmadığına dikkat çekti. Colas endekste birçok sektörün ağırlığının gelecek yıl hissedileceğini sözlerine ekledi.

DataTrek araştırmasına göre Wall Street analistleri, S&P 500 Endeksinin hisse başına getirisinin gelecek yıl %15,2 artacağını bu yılki %10'luk büyümeden daha güçlü olmasını bekliyor. Colas, "Gelecek yıl boyunca beklenen S&P 500 bilanço büyümesi, sektörler arasında geniş bir şekilde dağılmış durumda ve en çok enerji, ham madde ve sanayi gibi döngüsel gruplarda belirgin" açıklamasında bulundu.

Colas, ABD ekonomisi güçlü bir şekilde büyümeye devam etse bile FED’in parasal gevşeme politikasına girdiğini dolayısıyla hisse senetlerinin önümüzdeki süreçte daha az dirençle karşılaşmasının muhtemel olduğunu söyledi. Kurumsal bilanço beklentilerine gelindiğinde ise, Colas Wall Street analistlerinin S&P 500 tahminlerinin önümüzdeki dört çeyrekte hisse başına 258 dolara yükseleceğini söyledi. Bu rakam son dört çeyreğe göre kabaca %12'lik bir artışa işaret ediyor.

DataTrek verilerine göre S&P 500 Endeksi’nin 12 aylık bilanço beklentileri halihazırda 5 yıllık ortalaması olan 19,5 ve 10 yıllık ortalaması olan 18 seviyelerinin üzerinde. İleriye dönük bilanço beklentisi 22,1 kat olan endeks otalamalara göre pahalı bir konumda olsa da 2020 zirvesi olan 23,2 katın altında işlem görüyor.

Colas bu veriler baz alındığında 6.000 puan hedefinin yüksek bir hedef olduğuna dikkat çekti. Ancak Colas yakın vadede endeksin bilanço gücünün iyimser olduğunu 6.000 puanın ulaşılabilir bir fiyat hedefi haline geldiğini söyledi.

FED’in faiz indirimi sonrası S&P 500 rekor kırdı

S&P 500 Endeksi pazartesi günü mütevazı bir yükseliş gösterse de bu yükseliş endeksin 19 Eylül’deki bir önceki rekorunu aşması için yeterliydi.

Vanguard'ın Kıdemli Portföy Yöneticisi John Madziyire konuyla ilgili açıklamasında "Yumuşak iniş olasılığı arttı" dedi. Madziyire, ABD ekonomisinin dirençli olduğunu ve enflasyonun "kısıtlayıcı" para politikası zemininde hafiflediğini söyledi.

Kıdemli portföy yöneticisi, FED’in ekonomiyi yavaşlatan yüksek faiz oranlarını düşürdüğüne dikkat çekerek “Temel olarak şu anda sadece nötr duruma geri dönüyoruz” açıklamasında bulundu.

FED yönetimi geçtiğimiz hafta gösterge faiz oranlarını %4,75 ila %5 aralığına düşürdü. Madziyire’nin görüşüne göre FED’in ulaşmayı hedeflediği nötr faiz oranları %3 seviyesi yakınlarında olabilir.

Bank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalıBank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalı

 

Vistra, Nvidia'yı geçerek 2024'te S&P 500'ün en çok kazandıran hissesi olduVistra, Nvidia'yı geçerek 2024'te S&P 500'ün en çok kazandıran hissesi oldu

 

Küresel piyasalarda risk alma isteği yükseliyorKüresel piyasalarda risk alma isteği yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)