E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te gün kayıpla tamamlandı---

Wall Street'te gün kayıpla tamamlandı

Wall Street'te gün kayıpla tamamlandı
22 Aralık 2017 - 23:55 borsagundem.com

Küresel piyasaların önde gelen endeksleri cuma gününü düşüşle tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasaların önde gelen endeksleri cuma gününü düşüşle tamamladı. ABD hisse senetleri piyasaları tatil öncesi işlemlerde düşük bir işlem hacmi sergiledi. ABD'de önde gelen şirketlerin hisseleri gerilerken, İspanya'nın Katalan bölgesinde yapılan seçimi ayrılıkçıların kazanması İspanya tahvil faizlerini yukarı çekti.

Hisse bazlı hareketlerin etkili olduğu ABD piyasalarında çeyreklik dönem geliri için ılımlı düzeyde bir artış öngördüğünü açıklayana spor giysileri ve ayakkabıları üreticisi Nike'ın hisseleri yüzde 2.3 oranında geriledi.
Sağlık sigortacılığı alanında faaliyet gösteren UnitedHealth Group Inc Şili merkezli sağlık bakım şirketi Banmedica'yı satın almak için 2.8 milyar dolar ödeyeceğini açıklayınca, hisseleri yüzde 0.7 oranında geriledi.

Wall Street endeksleri, cuma günü yaşadıkları düşüşe karşın haftayı bir önceki haftanın üzerinde tamamlamayı başardı. Vergi reformu tasarısının kabulüne yönelik gelişmelerin haftanın erken günlerinde endekslere yukarı yönlü etki yapması haftanın kapanışına olumlu yansıdı. ABD Başkanı Trump tasarıyı imzalayarak yasa haline getirdi.
Janney Montgomery Scott'un yatırımlar baş stratejisti Mark Luschini, "Güçlü bir hafta oldu. Piyasalar bir parça aşağı ya da yukarı hareket ediyor olsa da bu uzun vadeli trendi tanımlamıyor, piyasada çok fazla katılımcı yokken, endeksleri aşağı yukarı oynatmak pek de zor değil" değerlendirmelerinde bulunuyor.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 28.23 puan ve yüzde 0.11 oranında düşüşle 24754.06, S&P 500 endeksi 1.23 puan ve yüzde 0.05 oranında düşüşle 2683.34 ve Nasdaq Bileşik endeksi 5.4 puan ve yüzde 0.08 oranında düşüşle 6959.96 puandan günü tamamladılar.

Haftalık kapanışlar itibarı ile ise S&P yüzde 0.29 Dow yüzde 0.42 ve NASDAQ yüzde 0.34 oranında değer kazandı.

Yatırımcılar önümüzdeki hafta için ABD'de açıklanacak olan Aralık ayı tüketici güven endeksi verisini bekleyecek. Beklentiler endeksin 2000 yılı sonlarından bu yana en keskin düşüşü göstereceği yönünde oluşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)