E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te karışık kapanış---

Wall Street'te karışık kapanış

Wall Street'te karışık kapanış
30 Kasım 2017 - 00:02 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarında bugün iki büyük hisse grubunun üstünlük sağlama çabası etkili oldu, Finans sektörü hisseleri yükselişe, teknoloji sektörü hisseleri düşüşe öncülük etti.

Wall Street'te bu hafta, bankacılık sektörü hisseleri yükselişe öncülük etti. Küresel düzeyde güç kazanan büyümeden en ciddi faydayı sağlayacak sektör olarak görülmesi, faiz oranlarındaki kademeli artış ve vergi kesintisi beklentileri bu eğilime destek verdi. S&P 500 kapsamındaki sektörlerden finans sektörü hisseleri bugün yılın en yüksek seviyelerini gördü.

Aynı zamanda yatırımcılar, bu yıl boyunca yukarı yönlü bir seyir izlemiş olan teknoloji sektörü hisselerinde kar satışlarına gittiler. Teknoloji endeksleri bugün son bir ayın en keskin düşüşünü yaşadı.

Clarfeld Financial Advisors'ın baş yatırım stratejisti Michael Hans, "Bugün yaşananlar finansal yatırım araçları için daha güvenilir varlıklara doğru bir kayış yaşandığını gösteriyor. Bunun sektörler arası geçişten başka bir şey olmadığını düşünüyorum" değerlendirmelerinde bulundu.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi yüzde 0.43 oranında ve 103.53 puan artışla 23940.37 puandan, Nasdaq Bileşik endeksi 88.02 puan ve yüzde 1.27 oranında düşüşle 6824.34 puandan ve S&P 500 endeksi 1 puan ve yüzde 0.04 oranında düşüşle 2626.06 puandan günü tamamladı. Dow Jones bu seviyesi ile yeni bir kapanış rekoru yaşamış oldu.

ABD'de bugün açıklanan ekonomik büyümenin güçlü görünümü finans sektörü hisselerine güç kazandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)