E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te kayıplar kısa ömürlü oldu---

Wall Street'te kayıplar kısa ömürlü oldu

Wall Street'te kayıplar kısa ömürlü oldu
16 Kasım 2017 - 19:00 borsagundem.com

Wal-Mart Stores hisselerine ve tüketiciye yönelik diğer şirketlerin hisselerine gelen alımlar ABD hisse senetleri piyasasında ciddi yükselişlere öncülük ediyor

Wal-Mart Stores hisselerine ve tüketiciye yönelik diğer şirketlerin hisselerine gelen alımlar ABD hisse senetleri piyasasında ciddi yükselişlere öncülük ediyor. S&P 500 endeksinin Eylül ayından bu yana yaşadığı en sert düşüşün bir gün sonrasında gelen yükseliş piyasaya moral veriyor.

S&P 500 yüzde 0.75, Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.75 ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 1.16 artışla işlem görüyor.

Yatırımcılar vergi reformuna ilişkin endişeler, emtia fiyatlarında yaşanan düşüşler ve yüksek faizli borçlanma araçları gibi endişelerin etkisiyle gelen düşüşün ardından yeniden küresel büyümenin gücüne, şirketlerden gelen büyüme işaretlerine odaklanmaya başladılar.

Brooks Macdonald isimli yatırım kuruluşunun yöneticisi Edward Park yaşanan gelişmeleri "Genel olarak bakıldığında bu düşüşler sağlıklı bir düzetlme görüntüsü veriyor ve gösteriyor ki insanlar körü körüne bir boğa piyasasının içine dalmıyorlar" değerlendirmelerinde bulunuyor.

ABD'nin perakendecilik devi Wal-Mart'ın satışlarında beklentilerin üzerinde bir artış yaşandığını açıklaması şirketin hisselerine yüzde 8.6 oranında bri artış getirirken, kar rakamı beklentilerin üzerine ulaşan gıda firması J.M. Smucker hisseleri yüzde 7.5 oranında değer kazanıyor.

Son bir kaç günde önemli kayıplar yaşayan teknoloji sektörü hisselerinde de alımlar gözleniyor. Sektörde yaşanan yükselişe, 2015 yılından bu yana ilk kez çeyrek dönem bazında karında artış beklediğini açıklayan Cisco Systems'in hisselerinde yaşanan yüzde 6.4 oranındaki yükseliş öncülük ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)