E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te mini düşüş---

Wall Street'te mini düşüş

Wall Street'te mini düşüş
27 Aralık 2017 - 00:14 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarında Apple ve bazı diğer şirketlerin hisselerinde yaşanan düşüş endekslerin günü kayıpla tamamlamasına neden oldu

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasalarında Apple ve bazı diğer şirketlerin hisselerinde yaşanan düşüş endekslerin günü kayıpla tamamlamasına neden oldu. Finans sektörü hisseleri de düşüşe katılan sektörler arasında yer aldı. Enerji sektörü hisseleri ve perakendecilik şirketlerinin hisselerinde yaşanan yükseliş endekslerin günü kayıpla tamamlamasını önleyemedi.

Dow Jones Sanayi endeksi yüzde 0.03 düşüşle 24746.21 Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0.34 düşüşle 6936.25 ve S&P 500 yüzde 0.11 düşüşle 2680.50 puandan günü tamamladı.

ABD'de vergi reformu tasarısının Cuma günü geç saatlerde Trump tarafından onaylanarak yasa haline gelmesi piyasalara yeterli momentumu veremedi. Uzmanlar piyasaların bu gelişmeyi zaten fiyatlara yansıtmış olduğunu ve beklentinin bitmesi nedeniyle piyasaların durgunluğa girdiğini belirtiyorlar.
Vergi reformuna yönelik beklentiler sayesinde Aralık ayında Dow yüzde 5 S&P 500 yüzde 1 oranında değer kazandı. Bu yılın son bir kaç işlem günü kalmışken de kimsenin önemli bir hareket beklentisi kalmadığı ifade ediliyor.

Apple hisselerinde yaşanan yüzde 2.5 oranındaki düşüş Dow Jones endeksindeki düşüşte en büyük etkiyi sağladı. Şirketin açıklamasında yeni İphone X modeli için önümzdeki yılın ilk çeyreğine yönelik satış beklentisinin aşağı çekilebileceği ifade edildi. Apple'ın tedarikçisi konumundaki çip üreticisi Broadcom hisseleri yüzde 1.6 ve bir diğer Apple tedarikçisi Skywork Solution hisseleri yüzde 2 oranında geriledi.

Finans sektörü hisseleri de bugün baskı altında kaldı. Tahvil faizlerinde yaşanan gerilemenin banka karlarını olumsuz etkileyeceği beklentisi Goldman Sachs hisselerinde yüzde 0.7 ve JPMorgan Chase hisselerinde yüzde 0.6 düşüş getirdi.

ABD'nin gösterge 10 yıllık tahvillerinin faizi Cuma günü yüzde 2.486 ile Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmışken, bugün yüzde 2.470 seviyesine geriledi.

Bu yıl yaşanan yükselişte teknoloji sektörünün ve diğer sektörlerin gerisinde kalmış olan perakendecilik ve enerji sektörü hisseleri bugünün kazananları oldu. ABD'de tatil dönemi perakende satışların 2011 yılından bu yana en yüksek seviyede olması, perakendecilik sektörü hisselerine olumlu yansıdı. Sektörde Kohl'un hisseleri yüzde 5.5 ve Macy's hisseleri yüzde 4.7 oranında değer kazandı.

S&P 500 ün alt sektörlerinden enerji sektörü hisseleri yüzde 0.8 oranında değer kazandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)