E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street'te mini düşüş yaşandı ---

Wall Street'te mini düşüş yaşandı

Wall Street'te mini düşüş yaşandı
30 Aralık 2016 - 00:40 borsagundem.com

ABD hisse senetleri Perşembe gününü mini bir düşüşle tamamladı. Önde gelen endeksler yeni yıldan önceki son işlem haftasında yatay bir seyir izledi.

Seçim gününden sonra yatırımcılar finans ve sanayi şirketlerinin hisselerine yönelmişlerdi ki aslında bu durum, yeni yönetimin şirket karlarını artıracak ve ekonomiyi canlandıracak politikalar izleyeceğine yönelik inancın bir yansımasıydı. Bu eğilimin yerine bu hafta bir parça yatay ve durgun bir seyir geçti.

Seçimden bu yana yüksek kar payı olan şirketlerin hisseleri düşük bir performans sergiledi. Bu hisseler, Perşembe günü en çok yüsekelen hisseler oldu. S&P kapsamındaki kamu hizmetleri sektörü hisseleri yüzde 1.3 oranında yükseliş yaşadı.

Bununla birlikte Kasım ayından bu yana yükseliş yaşamış olan finans sektörü hisseleri Perşembe günü kayıp yaşadı. S&P 500 finans sektörü yüzde 0.7 oranında gerilerken, Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase ve Wells Fargo hisseleri yüzde 1'ere yaklaşan düşüşler yaşadı.

Dow Jones Sanayi endeksi 14 puan ve yüzde 0.1'in altında bir düşüşle 19820 puandan Perşembe gününü tamamlarken, seçimden bu yana ilk kez bir haftayı önceki haftaya göre kayıpla yaşamaya hazırlanıyor.
Bununla birlikte endeks 8 Kasımdaki seçimden bu yana yüzde 8 oranında yükseliş yaşamış bulunuyor. Böylece endeks herhangi bir seçim gününden yıl sonuna kadar yaşadığı yükseliş açısından 1928 yılında seçilen Herbert Hoover'ın başkanlığından bu yana en keskin yükselişi yaşamış oldu.

S&P 500 endeksi Perşembe gününü yüzde 0.1'den daha az bir düşüşle ve Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0.1 oranında düşüş yaşadı.

Halen pekı çok yatırımcı, ABD hisse senetlerinin yeni yılda da yükselişini sürdüreceğine inanıyor. Ekonomik büyüme ABD'de hız kazandı ve şirket karları bir kaç çeyreklik gerilemenin ardından yükselişe geçti ve pek çok yatırımcı Trump yönetiminin vergi indirimleri, daha zayıf düzenlemeler gibi işdünyasına dost adımlar atacağına inanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)